onsdag 27 februari 2019

FLYGANDE JAKOB , 6 PORT.




                   HEJSAN !

Så här blev min Flygande Jakob .

HÄR ÄR RECEPTET :
2 grillade kycklingar (färdig-grillade)
1 paket bacon
2 bananer
SÅS :
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mellanmjölk
1 dl chilisås
50 g jordnötter
UGN :  225 grader.

SÅ HÄR GÖR DU :
TA bort skinnet och bena ur kycklingen .
Kycklingköttet kan kryddas med grillkrydda.
Lägg köttet i en ugns-fast form .
KLIPP bacon i små bitar och knaper- stek.
Låt det rinna av på hushållspapper.
Strö baconet över kycklingköttet .
SKALA och dela bananerna och lägg ovanpå
köttet.
VISPA samman ingredienserna till såsen och
häll över formen .
HACKA jordnötterna grovt och strö ovanpå.
GRATINERA  i ugn ca 20 minuter .

LITE smalare variant av Flygande Jakob,
blev det här , men ack så god .

LYCKA TILL !

MEGS HEMLAGADE GLASS... 4 PERS.



             HEJSAN !
... är barnbarnens favorit !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 vaniljstång
3 ägg
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl florsocker

SÅ HÄR GÖR DU :
SKILJ äggvitor och äggulor och vispa äggulor
och florsocker krämigt .
Lägg vaniljstången i lite vatten och låt den sjuda
i ungefär 10 min eller tills den blivit mjuk och böjlig.
TAG upp den och sprätta upp den med vass kniv och
ta försiktigt ut de svarta kornen och lägg dem i smeten.
Vispa grädden riktigt hårt, nästan till smör.
Vispa sedan äggvitorna hårt och vänd ner dem .
SÄTT in i frys ca 4-5 timmar .

SERVERA med färska bär (frysta, tinade i rumstemp)
och  mandelflarn .

mmm...himla gott måste jag säga !
LYCKA TILL !