måndag 4 januari 2016

KANELÄPPLEN MED MARÄNG 4 PORT .

HEJSAN ! Dags för efterrätt ! Snabb och enkel , gärna efter fisk eller soppa! VARSÅGODA : 4 SYRLIGA ÄPPLEN , 1 DL VATTEN , 1/2 DL SOCKER , 1 KANELSTÅNG , 3 ÄGGVITOR , 1/2 DL SOCKER , FLAGAD MANDEL . SÅ HÄR GÖR DU : KOKA upp vatten , socker och kanel . SKALA och klyfta äpplena och koka dem lätt i lagen . LÄGG blandningen i en ugnsfast form . VISPA äggvitorna till skum . TILLSÄTT sockret och vispa till HÅRT SKUM . LÄGG smeten på äpplena . STRÖ över mandel . GRÄDDA i 175 grader , ca 10 minuter eller tills marängen fått färg . LYCKA TILL !

SNABBA BRÖDBULLAR MED HAVREGRYN . .

HEJSAN ! Bröd som inte behöver KNÅDAS det är bra . HÄR ÄR RECEPTET : 50 G JÄST , 5 DL VATTEN , 2 TSK SALT , 2 1/2 DL HAVREGRYN , CA 9 DL VETEMJÖL . SÅ HÄR GÖR DU : SMULA jästen i en bunke . HÄLL på fingervarmt vatten och rör tills jästen löser sig . ARBETA in salt , havregryn och mjöl . DEGEN ska vara ganska lös . ARBETA degen lite och låt den jäsa minst 1 timme . SÄTT ugnen på 200 grader . LÄGG upp degen på mjölat bakbord UTAN ATT KNÅDA . SKÄR "bullstora" bitar och lägg över direkt på bakpappersklädd plåt . LÅT jäsa i 20 minuter . GRÄDDA I CA 10 MINUTER . NU ÄR DET KLART ! LYCKA TILL !