måndag 4 januari 2016
KANELÄPPLEN MED MARÄNG 4 PORT .
HEJSAN !
Dags för efterrätt !
Snabb och enkel , gärna efter fisk eller soppa!
VARSÅGODA : 4 SYRLIGA ÄPPLEN , 1 DL VATTEN , 1/2 DL SOCKER ,
1 KANELSTÅNG , 3 ÄGGVITOR , 1/2 DL SOCKER , FLAGAD MANDEL .
SÅ HÄR GÖR DU : KOKA upp vatten , socker och kanel . SKALA
och klyfta äpplena och koka dem lätt i lagen . LÄGG blandningen
i en ugnsfast form . VISPA äggvitorna till skum . TILLSÄTT sockret
och vispa till HÅRT SKUM . LÄGG smeten på äpplena . STRÖ över mandel .
GRÄDDA i 175 grader , ca 10 minuter eller tills marängen fått färg .
LYCKA TILL !
SNABBA BRÖDBULLAR MED HAVREGRYN . .
HEJSAN !
Bröd som inte behöver KNÅDAS det är bra .
HÄR ÄR RECEPTET : 50 G JÄST , 5 DL VATTEN , 2 TSK SALT ,
2 1/2 DL HAVREGRYN , CA 9 DL VETEMJÖL .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en bunke . HÄLL på fingervarmt vatten och
rör tills jästen löser sig . ARBETA in salt , havregryn och
mjöl . DEGEN ska vara ganska lös . ARBETA degen lite och låt den
jäsa minst 1 timme . SÄTT ugnen på 200 grader . LÄGG upp degen på
mjölat bakbord UTAN ATT KNÅDA . SKÄR "bullstora" bitar och lägg
över direkt på bakpappersklädd plåt . LÅT jäsa i 20 minuter .
GRÄDDA I CA 10 MINUTER .
NU ÄR DET KLART ! LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)