Å så gott !
1 röd paprika
1 tsk smör
1 tsk vetemjöl
1 1/4 dl mjölk
salt , peppar
5 msk majskorn
2 dl räkor
3 dl kokt pasta
sallad
SÅ HÄR GÖR DU:
FRÄS paprikan i smör , rör ner mjöl
och späd med mjölk.
Låt det tjockna .
Krydda med salt och peppar.
Ta bort stekpannan från värmen
och tillsätt majs och de skalade räkorna.
Värm därefter försiktigt och servera med
pasta och sallad.
HOPPAS ATT DET SMAKAR!
tisdag 6 maj 2014
CHEESECAKE MED RABARBER .8 PERSONER.
Å, den här måste DU göra , så himla god .
BOTTEN:
200 g DIGESTIVE - kex
1-2 msk rörsocker
50 g smält smör
RABARBERGELE'
250 g rabarber
1 dl socker
2 dl vatten
3 + 4 GELANTINBLAD
KRÄM:
200 g Kesella
2 1/2 fettsnål yoghurt naturell
3 äggvitor
3 msk socker
SÅ HÄR GÖR DU:
KROSSA kexen , blanda dem med socker och smält smör.
Pressa ut kexblandningen i botten på en springform .
DELA rabarbern i små bitar och koka dem mjuka med
vatten och socker .
Blötlägg GELANTINET i kallt vatten som sedan kramas ur .
TA rabarbermoset från spisen , sila bort 2 dl saft och smält
GELANTINBLAD i denna .
Smält 4 GELANTINBLAD i rabarbermoset och blanda i
kesella och yoghurt .
VISPA äggvitorna hårda tillsammans med sockret ,
vänd ner dem i krämen och häll den sedan över kexbottnen .
LÅT kakan stelna i kylskåp.
Häll rabarbergelen' över kakan och låt den stelna.
HOPPAS ATT DEN SMAKAR !
BOTTEN:
200 g DIGESTIVE - kex
1-2 msk rörsocker
50 g smält smör
RABARBERGELE'
250 g rabarber
1 dl socker
2 dl vatten
3 + 4 GELANTINBLAD
KRÄM:
200 g Kesella
2 1/2 fettsnål yoghurt naturell
3 äggvitor
3 msk socker
SÅ HÄR GÖR DU:
KROSSA kexen , blanda dem med socker och smält smör.
Pressa ut kexblandningen i botten på en springform .
DELA rabarbern i små bitar och koka dem mjuka med
vatten och socker .
Blötlägg GELANTINET i kallt vatten som sedan kramas ur .
TA rabarbermoset från spisen , sila bort 2 dl saft och smält
GELANTINBLAD i denna .
Smält 4 GELANTINBLAD i rabarbermoset och blanda i
kesella och yoghurt .
VISPA äggvitorna hårda tillsammans med sockret ,
vänd ner dem i krämen och häll den sedan över kexbottnen .
LÅT kakan stelna i kylskåp.
Häll rabarbergelen' över kakan och låt den stelna.
HOPPAS ATT DEN SMAKAR !
RÄKSALLAD 4 PERSONER .
mmm... det här är jättegott ,tycker jag!
200 g färsk grön sparris
1 Avokado
150 g räkor
2 msk olivolja
1 citron
salt , peppar
1 knippa dill
TILLBEHÖR:
Baguette
SÅ HÄR GÖR DU:
SKÄR bort den träiga ändbiten på sparrisen ,
dela den i mindre bitar .
Koka 2-4 minuter i lättsaltat vatten .
TA upp sparrisen och låt den svalna.
Dela Avokadon och droppa över citronsaft
som hindrar den från att mörkna .
Skär Avokadon i bitar och blanda dessa med
räkor och sparris .
GÖR en marinad av olivolja, 1 msk citronsaft,
salt , peppar och finklippt dill .
Häll marinaden över salladen och låt den stå
och dra i 30 minuter.
SERVERA med baguette.
LYCKA TILL !
200 g färsk grön sparris
1 Avokado
150 g räkor
2 msk olivolja
1 citron
salt , peppar
1 knippa dill
TILLBEHÖR:
Baguette
SÅ HÄR GÖR DU:
SKÄR bort den träiga ändbiten på sparrisen ,
dela den i mindre bitar .
Koka 2-4 minuter i lättsaltat vatten .
TA upp sparrisen och låt den svalna.
Dela Avokadon och droppa över citronsaft
som hindrar den från att mörkna .
Skär Avokadon i bitar och blanda dessa med
räkor och sparris .
GÖR en marinad av olivolja, 1 msk citronsaft,
salt , peppar och finklippt dill .
Häll marinaden över salladen och låt den stå
och dra i 30 minuter.
SERVERA med baguette.
LYCKA TILL !
FESTLIG FISK 4 PESONER .
Hej igen !
Idag tänkte jag vi skulle göra en jättegod fiskrätt ,
vad sägs om det ?
600 g FISKFILE'
1 dl vatten
1/2 tsk curry
1 krm paprikapulver
1 msk citronsaft
SÅS:
2 dl mjölk
1/2 dl matlagningsgrädde
4 tsk maizena
GARNERING:
200 g räkor
4 tsk stenbitsrom eller kaviar
citronskivor
dill
TILLBEHÖR:
kokt potatis
2 dl ångkokta sockerärter
grönsallad
salt å peppar
SÅ HÄ GÖR DU:
DELA fisken i halvor , krydda med salt å peppar
och rulla fisken med "bensidan " uppåt .
BLANDA vatten, curry , paprikapulver och
citronsaft i en traktörpanna och låt det koka upp .
Lägg i fiskrullarna , lägg ett lock på och låt fisken
sjuda på svag värme i ca 5 minuter.
HÄLL över vätskan i en liten gryta och späd ev.
med vatten så att den innehåller 1 dl .
Tillsätt mjölk och grädde och koka vätskan i 5 minuter.
Red med maizena utrört i lite kallt vatten och smaka
av med salt och peppar.
LÄGG upp fisken på ett fat och häll lite sås över.
GARNERA med räkor , kaviar , citron och dill och
SERVERA med grönsaker och resten av såsen.
Kokt potatis är också gott till.
SMAKLIG MÅLTID !
Idag tänkte jag vi skulle göra en jättegod fiskrätt ,
vad sägs om det ?
600 g FISKFILE'
1 dl vatten
1/2 tsk curry
1 krm paprikapulver
1 msk citronsaft
SÅS:
2 dl mjölk
1/2 dl matlagningsgrädde
4 tsk maizena
GARNERING:
200 g räkor
4 tsk stenbitsrom eller kaviar
citronskivor
dill
TILLBEHÖR:
kokt potatis
2 dl ångkokta sockerärter
grönsallad
salt å peppar
SÅ HÄ GÖR DU:
DELA fisken i halvor , krydda med salt å peppar
och rulla fisken med "bensidan " uppåt .
BLANDA vatten, curry , paprikapulver och
citronsaft i en traktörpanna och låt det koka upp .
Lägg i fiskrullarna , lägg ett lock på och låt fisken
sjuda på svag värme i ca 5 minuter.
HÄLL över vätskan i en liten gryta och späd ev.
med vatten så att den innehåller 1 dl .
Tillsätt mjölk och grädde och koka vätskan i 5 minuter.
Red med maizena utrört i lite kallt vatten och smaka
av med salt och peppar.
LÄGG upp fisken på ett fat och häll lite sås över.
GARNERA med räkor , kaviar , citron och dill och
SERVERA med grönsaker och resten av såsen.
Kokt potatis är också gott till.
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)