tisdag 6 maj 2014

PASTA MED RÄKSÅS 1 PERSON.

Å så gott !

1 röd paprika
1 tsk smör
1 tsk vetemjöl
1 1/4 dl mjölk
salt , peppar
5 msk majskorn
2 dl räkor
3 dl kokt pasta
sallad

SÅ HÄR GÖR DU:
FRÄS paprikan i smör , rör ner mjöl
och späd med mjölk.
Låt det tjockna .
Krydda med salt och peppar.
Ta bort stekpannan från värmen
och tillsätt majs och de skalade räkorna.
Värm därefter försiktigt och servera med
pasta och sallad.

HOPPAS ATT DET SMAKAR!

CHEESECAKE MED RABARBER .8 PERSONER.

Å, den här måste DU göra , så himla god .

BOTTEN:
200 g DIGESTIVE - kex
1-2 msk rörsocker
50 g smält smör
RABARBERGELE'
250 g rabarber
1 dl socker
2 dl vatten
3 + 4 GELANTINBLAD
KRÄM:
200 g Kesella
2  1/2 fettsnål yoghurt naturell
3 äggvitor
3 msk socker

SÅ HÄR GÖR DU:
KROSSA kexen , blanda dem med socker och smält smör.
Pressa ut kexblandningen i botten på en springform .
DELA rabarbern i små bitar och koka dem mjuka med
vatten och socker .
Blötlägg GELANTINET i kallt vatten som sedan kramas ur .
TA rabarbermoset från spisen , sila bort 2 dl saft och smält
GELANTINBLAD i denna .
Smält 4 GELANTINBLAD i rabarbermoset och blanda i
kesella och yoghurt .
VISPA  äggvitorna hårda tillsammans med sockret ,
vänd ner dem i krämen och häll den sedan över kexbottnen .
LÅT kakan stelna i kylskåp.
Häll rabarbergelen' över kakan och låt den stelna.

HOPPAS ATT DEN SMAKAR !

RÄKSALLAD 4 PERSONER .

mmm... det här är jättegott ,tycker jag!

200 g färsk grön sparris
1 Avokado
150 g räkor
2 msk olivolja
1 citron
salt , peppar
1 knippa dill
TILLBEHÖR:
Baguette

SÅ HÄR GÖR DU:
SKÄR bort den träiga ändbiten på sparrisen ,
dela den i mindre bitar .
Koka 2-4 minuter  i lättsaltat vatten .
TA upp sparrisen och låt den svalna.
Dela Avokadon och droppa över citronsaft
som hindrar den från att mörkna .
Skär Avokadon i bitar och blanda dessa med
räkor och sparris .
GÖR en marinad av olivolja, 1 msk citronsaft,
salt , peppar och finklippt dill .
Häll marinaden över salladen och låt den stå
och dra i 30 minuter.
SERVERA med baguette.

LYCKA TILL !

FESTLIG FISK 4 PESONER .

Hej igen !

Idag tänkte jag vi skulle göra en jättegod fiskrätt ,
vad sägs om det ?

600 g FISKFILE'
1 dl vatten
1/2 tsk curry
1 krm paprikapulver
1 msk citronsaft
SÅS:
2 dl mjölk
1/2 dl matlagningsgrädde
4 tsk maizena
GARNERING:
200 g räkor
4 tsk stenbitsrom eller kaviar
citronskivor
dill
TILLBEHÖR:
kokt potatis
2 dl ångkokta sockerärter
grönsallad
salt å peppar

SÅ HÄ GÖR DU:
DELA  fisken i halvor , krydda med salt å peppar
och rulla fisken med "bensidan " uppåt .
BLANDA  vatten, curry , paprikapulver och
citronsaft i en traktörpanna och låt det koka upp .
Lägg i fiskrullarna , lägg ett lock  på och låt fisken
sjuda på svag värme i ca 5 minuter.
HÄLL  över vätskan i en liten gryta och späd ev.
med vatten så att  den innehåller  1 dl .
Tillsätt mjölk och grädde och koka vätskan i 5 minuter.
Red med maizena  utrört i lite  kallt vatten och smaka
av med salt och peppar.
LÄGG  upp fisken på ett fat och häll lite sås över.
GARNERA med räkor , kaviar , citron och dill  och
SERVERA med grönsaker och resten av såsen.
Kokt potatis är också gott till.

SMAKLIG MÅLTID !