fredag 10 augusti 2018

KAKA MED VANILJKESELLA , 1 KAKA .




                     HEJSAN !

Jättegod med vanilj-kesella .

HÄR ÄR RECEPTET :
200 g mandelmassa ,
150 g smör/margarin,
3 ägg,
1 1/2 dl socker,
2 dl kärnvetemjöl,
1 1/2 tsk bakpulver,
1 tsk vaniljsocker,
GARNERING :
3 dl repade röda vinbär,
1 msk potatismjöl,
1/2 dl flagad mandel,
florsocker,
VANILJKESELLA :
2 dl kesella,
3 msk florsocker,
1 1/2 tsk vaniljsocker,

SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT ugnen på 175 grader.
Smörj och mjöla en rund bakform som rymmer ca
1 1/2 liter, gärna med löstagbar botten.
SMULA ner mandelmassan i en bunke och tillsätt
matfettet .  RÖR samman till en ljus och porös smet .
RÖR  varsamt ner de vispade äggen,  lite i taget i
mandelsmeten till en slät  konsistens.
BLANDA samman alla de torra ingredienserna och
sikta ner .  RÖR  om varsamt till en slät smet .
BRE ut smeten jämt i formen . LÄGG de repade vin-
bären i en plastpåse  och tillsätt potatismjölet.
Skaka samman varsamt och häll blandningen jämt
över kaksmeten .  STRÖ över den flagade mandeln .
STÄLL in formen i nedre delen av ugnen och grädda
kakan ca 50 minuter .  LÅT den nygräddade kakan
svalna i formen innan Du lossar den.
SERVERA kakan överströdd med florsocker, gärna
tillsammans med vanilj-kesella .
GÖR denna genom att röra samman alla ingredienserna
till en slät sås.

LYCKA TILL !
och
TREVLIG SOMMAR !