onsdag 19 oktober 2016
ENKEL SUFFLE' PÅ LAXRESTER 4 PERS.
HEJSAN !
Små- bitar av lax som blivit över någon annan gång.
Det här gjorde vi häromdagen, så himla gott ,
prova Ni också !
HÄR ÄR RECEPTET :
Lite smör ,
ströbröd,
1 1/4 dl vetemjöl ,
2 dl mjölk ,
1 1/2 dl grönsaksbuljong (eller kokvatten från grönsaker
som Du har i frysen)
3 msk smör ,
4 äggulor ,
4 äggvitor ,
salt och peppar
FYLLNING :
Rester av kokt lax eller annan fisk, ca 400 g
eller istället för fisk , tag kokta grönsaker .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smörj en eldfast form väl och bröa med ströbröd .
Blanda mjölk och vetemjöl i en liten kastrull
och vispa till en slät smet .
HÄLL i buljong och koka upp under konstant omrörning.
Blanda i smör och vispa tills det smälter .
Dra kastrullen av plattan och rör i äggulorna , en i taget.
Krydda med salt och peppar .
Blanda i bitar av kokt fisk eller kokta grönsaker .
VISPA äggvitorna till fast skum och vänd ner dem med
lätt hand med en slickepott i smeten .
Häll smeten i formen och ställ den på ugnens nedersta galler.
GRÄDDA 50- 60 minuter tills SUFFLE´N är genomgräddad .
Smaklig måltid !
LYCKA TILL !
ÄNGLAMAT 4 PERS .
HEJSAN !
mmm....Ni måste smaka denna !
HÄR ÄR RECEPTET :
12- 15 söta kex, småkakor eller veteskorpor ,
2 1/2 dl vispgrädde ,
2 dl rårörda blåbär , (eller lingon, eller hallon)
SÅ HÄR GÖR DU :
Bryt kexen eller kakorna i småbitar .
Vispa grädden men inte för hårt .
Varva kak-kross med sylt och vispad grädde
i portionsglas eller en serveringsskål ,
(gärna i glas ).
STÄLL KALLT INNAN SERVERINGEN .
LYCKA TILL !
SALLAD MED ROSTAD PUMPA OCH LÖSKOKTA ÄGG . 4 PORT.
HEJSAN !
Prova det här !
HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 kg pumpa , skuren i skivor, utan frön
olivolja ,
nymalen svartpeppar ,
200 g kärnfria druvor
1 dl gröna oliver ,
200 g fetaost ,
3 msk hackad oregano ,
150 g rucola- sallat ,
4 löskokta ägg ,
4 msk balsamvinäger ,
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG skivorna av pumpa i en långpanna och
ringla olivolja över dem .
Nymalen svartpeppar över och ställ pannan i ca
35 minuter i 180 grader i ugnen, tills pumpan är
gyllenbrun.
Låt den svalna .
Blanda oliver, vindruvor, fetaost, oregano och rucola
och lägg upp på fyra tallrikar .
LÄGG skivor av pumpa och två ägghalvor på varje tallrik.
Ringla över balsamvinäger .
Det är faktiskt gott !
LYCKA TILL !
HALLON, JORDGUBBAR OCH BLÅBÄR MED PISTASCHGLASS .
HEJSAN !
Att bjuda på vid festligare tillfälle !
Ibland måste vi ju bara ha en god efterrätt,
denna gången blev det den här - Ni ångrar Er inte !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 msk smör ,
150 g hallon ,
150 g jordgubbar ,
150 g blåbär ,
1 dl socker ,
2 msk hackade hasselnötter
3 msk konjak ,
1 liter pistaschglass ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret i en stekpanna och lägg i hallon, jordgubbar
och blåbär .
Tillsätt socker och hasselnötter och rör om försiktigt .
Sjud i 3- 4 minuter .
Tillsätt konjaken, TÄND PÅ OCH LÅT BRINNA AV .
Lägg glass i fyra serveringsskålar och häll fruktsåsen över.
SERVERA OMEDELBART .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)