onsdag 19 oktober 2016

ENKEL SUFFLE' PÅ LAXRESTER 4 PERS.



HEJSAN !
Små- bitar av  lax som blivit över någon annan gång.
Det här gjorde vi häromdagen,  så  himla  gott ,
prova  Ni  också !

HÄR ÄR RECEPTET :
Lite smör ,
ströbröd,
1 1/4 dl  vetemjöl ,
2 dl mjölk ,
1 1/2 dl grönsaksbuljong (eller kokvatten från grönsaker
som Du har i frysen)
3 msk smör ,
4 äggulor ,
4 äggvitor ,
salt och peppar

FYLLNING :
Rester av  kokt lax  eller  annan  fisk,  ca 400 g
eller  istället  för fisk ,  tag  kokta  grönsaker .

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT  ugnen  på  175 grader .
Smörj en eldfast form väl och bröa med ströbröd .
Blanda mjölk och vetemjöl  i en  liten kastrull
och vispa till en slät smet .
HÄLL i buljong och koka upp under konstant  omrörning.
Blanda i smör och vispa tills det smälter .
Dra kastrullen av plattan och rör i äggulorna , en i taget.
Krydda med salt och peppar .
Blanda i bitar av kokt fisk eller kokta grönsaker .
VISPA äggvitorna till fast skum och vänd ner dem  med
lätt hand med en slickepott i smeten .
Häll smeten i formen och ställ den på ugnens nedersta galler.
GRÄDDA 50- 60 minuter tills SUFFLE´N är genomgräddad .

Smaklig  måltid !

LYCKA TILL !

ÄNGLAMAT 4 PERS .



HEJSAN !

mmm....Ni  måste  smaka  denna  !

HÄR ÄR RECEPTET :

12- 15  söta  kex,  småkakor  eller  veteskorpor ,
2 1/2 dl  vispgrädde ,
2  dl  rårörda  blåbär , (eller lingon, eller hallon)

SÅ HÄR GÖR DU :
Bryt  kexen  eller  kakorna  i  småbitar .
Vispa  grädden  men  inte  för  hårt .
Varva  kak-kross  med  sylt  och  vispad  grädde 
i  portionsglas  eller  en  serveringsskål  ,
(gärna  i  glas ).
STÄLL  KALLT  INNAN  SERVERINGEN .

LYCKA  TILL !

SALLAD MED ROSTAD PUMPA OCH LÖSKOKTA ÄGG . 4 PORT.


HEJSAN !

Prova  det  här  !

HÄR ÄR RECEPTET :

1/2 kg pumpa , skuren i skivor, utan frön
olivolja ,
nymalen svartpeppar ,
200 g kärnfria  druvor
1 dl gröna oliver ,
200 g fetaost ,
3 msk hackad  oregano ,
150 g rucola- sallat ,
4 löskokta ägg ,
4 msk balsamvinäger ,

SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG  skivorna  av  pumpa  i  en  långpanna  och
ringla  olivolja  över  dem .
Nymalen  svartpeppar över  och  ställ  pannan i  ca
35 minuter  i  180 grader i ugnen, tills  pumpan  är
gyllenbrun.
Låt  den  svalna  .
Blanda  oliver, vindruvor, fetaost, oregano och rucola
och  lägg  upp  på  fyra  tallrikar .
LÄGG  skivor  av  pumpa  och  två  ägghalvor  på  varje  tallrik.
Ringla  över  balsamvinäger .

Det är faktiskt gott !

LYCKA  TILL !

HALLON, JORDGUBBAR OCH BLÅBÄR MED PISTASCHGLASS .


HEJSAN !
Att bjuda  på  vid  festligare  tillfälle !
Ibland  måste vi ju bara ha en god efterrätt,
denna gången blev det den här - Ni ångrar Er inte !

HÄR ÄR RECEPTET :
3 msk smör ,
150 g hallon ,
150 g jordgubbar ,
150 g blåbär ,
1 dl socker ,
2 msk hackade hasselnötter
3  msk  konjak ,
1 liter  pistaschglass ,

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT  smöret  i  en  stekpanna  och  lägg  i  hallon, jordgubbar
och blåbär .
Tillsätt  socker  och  hasselnötter  och  rör  om  försiktigt .
Sjud  i  3- 4  minuter .
Tillsätt  konjaken, TÄND PÅ OCH LÅT BRINNA AV .
Lägg  glass  i  fyra  serveringsskålar  och  häll  fruktsåsen  över.
SERVERA  OMEDELBART .

LYCKA  TILL !