torsdag 25 februari 2016
LAMMYTTERFILE MED CHEVREGRATÄNG 4 PORT.
HEJSAN!
Kan det här smaka tro ?
HÄR ÄR RECEPTET :
1 msk smör ,
800 g LAMMYTTERFILE ,
2 tsk torkade örter, t ex basilika, oregano, timjan ,
salt å svartpeppar ,
RÖDBETS- OCH CHEVREGRATÄNG :
1 msk olivolja ,
6 rödbetor ,
200 g CHEVREOST ,
1 dl CREME FRAICHE ,
1/2 dl grädde ,
1 tsk flytande honung ,
salt å svartpeppar .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER .
Smörj en ugnsform med olivolja. SKALA och skiva rödbetorna och
lägg i formen . MOSA CHEVREOSTEN och blanda med CREME FRAICHE, grädde
och honung . SMAKA av med salt å peppar och fördela röran över rödbetorna.
GRATINERA I UGN CA 30 MINUTER . HETTA upp en stekpanna med smör . BRYN
köttet med örterna tills det fått fin färg runtom . KRYDDA med salt å
peppar . LÄGG köttet i en ugnsform och låt eftersteka i ugnen 10-15 min.
SERVERA MED EN FRÄSCH SALLAD . SMAKLIG MÅLTID å LYCKA TILL!
FISKGRATÄNG MED RÄKOR 4 PORT.
HEJSAN!
FISK , är det godaste som finns, så nu tar vi den här mmm...
HÄR ÄR RECEPTET :
800 g TORSKFILE, halvtinad ,
1 dl gröna ärter ,
1 dl skalade räkor ,
2 dl grädde ,
1/2 msk HUMMERFOND ,
1/2 fiskbuljongtärning ,
2 msk hackad dill ,
salt å vitpeppar ,
1 dl riven stark ost .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.
HALVTINA TORSKFILEERNA . SMÖRJ en ugnsfast form med smör och lägg i de
halvtinade FISKFILEERNA . LÄGG ärter och räkor över fisken . KOKA upp
grädde i en kastrull . TILLSÄTT HUMMERFOND och buljongtärning . RÖR
ner den hackade dillen och smaka av med salt å peppar . HÄLL såsen över
fisken, ärterna och räkorna och strö över osten . GRATINERA i ugn ca 30 min.
SMAKLIG MÅLTID å LYCKA TILL !
SAFTIGT DINKELBRÖD , 2 RUNDA BRÖD .
HEJSAN!
Prova att baka dessa, Ni ångrar er inte,- jättegoda !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 G JÄST ,
5 DL VATTEN ,
2 TSK SIRAP ,
2 MSK OLJA ,
1 TSK FLINGSALT ,
6 DL VETEMJÖL SPECIAL ,
5 1/2 DL DINKELMJÖL FULLKORN ,
1 DL DINKELFLINGOR ,
GARNERING :
SESAMFRÖ , VALFRI KROSS .
SÅ HÄR GÖR DU :
Smula ner jästen i en degbunke. VÄRM vattnet till 37 grader.
LÖS upp jästen i lite av vattnet. TILLSÄTT resterande mängd
vatten, sirap, olja, salt, nästan allt mjöl samt DINKELFLINGOR.
Arbeta samman med kraftiga tag till en deg . OM det behövs tillsätt
mer mjöl, degen ska släppa från degbunkens kanter . LÅT degen jäsa
övertäckt ca 30 minuter .
SÄTT UGNEN PÅ 250 GRADER . DELA degen i två lika stora delar och forma
till två runda limpor . STRÖ över det DU önskar garnera med . LÅT bröden
jäsa övertäckta ytterligare 30 minuter . SÄNK ugnstemperaturen till
225 grader, men sätt in bröden omgående i nedre delen av ugnen .
GRÄDDA 25-30 MINUTER . LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)