torsdag 25 februari 2016

LAMMYTTERFILE MED CHEVREGRATÄNG 4 PORT.

HEJSAN! Kan det här smaka tro ? HÄR ÄR RECEPTET : 1 msk smör , 800 g LAMMYTTERFILE , 2 tsk torkade örter, t ex basilika, oregano, timjan , salt å svartpeppar , RÖDBETS- OCH CHEVREGRATÄNG : 1 msk olivolja , 6 rödbetor , 200 g CHEVREOST , 1 dl CREME FRAICHE , 1/2 dl grädde , 1 tsk flytande honung , salt å svartpeppar . SÅ HÄR GÖR DU : SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER . Smörj en ugnsform med olivolja. SKALA och skiva rödbetorna och lägg i formen . MOSA CHEVREOSTEN och blanda med CREME FRAICHE, grädde och honung . SMAKA av med salt å peppar och fördela röran över rödbetorna. GRATINERA I UGN CA 30 MINUTER . HETTA upp en stekpanna med smör . BRYN köttet med örterna tills det fått fin färg runtom . KRYDDA med salt å peppar . LÄGG köttet i en ugnsform och låt eftersteka i ugnen 10-15 min. SERVERA MED EN FRÄSCH SALLAD . SMAKLIG MÅLTID å LYCKA TILL!

FISKGRATÄNG MED RÄKOR 4 PORT.

HEJSAN! FISK , är det godaste som finns, så nu tar vi den här mmm... HÄR ÄR RECEPTET : 800 g TORSKFILE, halvtinad , 1 dl gröna ärter , 1 dl skalade räkor , 2 dl grädde , 1/2 msk HUMMERFOND , 1/2 fiskbuljongtärning , 2 msk hackad dill , salt å vitpeppar , 1 dl riven stark ost . SÅ HÄR GÖR DU : SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER. HALVTINA TORSKFILEERNA . SMÖRJ en ugnsfast form med smör och lägg i de halvtinade FISKFILEERNA . LÄGG ärter och räkor över fisken . KOKA upp grädde i en kastrull . TILLSÄTT HUMMERFOND och buljongtärning . RÖR ner den hackade dillen och smaka av med salt å peppar . HÄLL såsen över fisken, ärterna och räkorna och strö över osten . GRATINERA i ugn ca 30 min. SMAKLIG MÅLTID å LYCKA TILL !

SAFTIGT DINKELBRÖD , 2 RUNDA BRÖD .

HEJSAN! Prova att baka dessa, Ni ångrar er inte,- jättegoda ! HÄR ÄR RECEPTET : 50 G JÄST , 5 DL VATTEN , 2 TSK SIRAP , 2 MSK OLJA , 1 TSK FLINGSALT , 6 DL VETEMJÖL SPECIAL , 5 1/2 DL DINKELMJÖL FULLKORN , 1 DL DINKELFLINGOR , GARNERING : SESAMFRÖ , VALFRI KROSS . SÅ HÄR GÖR DU : Smula ner jästen i en degbunke. VÄRM vattnet till 37 grader. LÖS upp jästen i lite av vattnet. TILLSÄTT resterande mängd vatten, sirap, olja, salt, nästan allt mjöl samt DINKELFLINGOR. Arbeta samman med kraftiga tag till en deg . OM det behövs tillsätt mer mjöl, degen ska släppa från degbunkens kanter . LÅT degen jäsa övertäckt ca 30 minuter . SÄTT UGNEN PÅ 250 GRADER . DELA degen i två lika stora delar och forma till två runda limpor . STRÖ över det DU önskar garnera med . LÅT bröden jäsa övertäckta ytterligare 30 minuter . SÄNK ugnstemperaturen till 225 grader, men sätt in bröden omgående i nedre delen av ugnen . GRÄDDA 25-30 MINUTER . LYCKA TILL !