lördag 20 november 2010

EXPRESSLIMPA .1 ST.

Himla käckt bröd,snabbt går det
och jättegott med smör och ost.

10dl grovt matbrödsmjöl
(5dl rågsikt+5dl vetemjöl)
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1tsk salt
1msk brödkrydda
1dl russin
1/2dl sirap
1/2l fil

UGN:200 GRADER 45-50 MIN.

Så här gör DU:
Blanda allt UTOM FIL O'SIRAP
tag det sist.
Rör ihop allt och klicka
ut degen i en avlång smord
form 1,5 liter.
Släta till degen med mjölad hand.
GRÄDDA på nedersta falsen.
Låt bröden svalna på galler
inlindat i bakduk.

DU måste prova.JÄTTEGOTT!

LYCKA TILL.

ANNA-LISAS DUBBLETTER. CA 50 ST.

mmmm,dessa måste DU göra.
Lättbakade och festliga.

200g smör
1dl socker
300g vetemjöl(ca5dl)
2tsk kanel
30g mald mandel
PENSLING:
äggvita
GARNERING:
sylt

Så här gör DU:
Arbeta ihop smör,socker och mjöl
till en smidig deg,som delas
till två delar.
Smaksätt den ena halvan med kanel,
den andra med mandel.
Rulla ut degen till fingertjocka
längder.
Lägg mandeldegen på bakpappersklädd
plåt,platta till den lätt och
pensla med lätt uppvispad äggvita.
Lägg kaneldegen ovanpå och gör en
fördjupning i mitten med t ex
kavelpinnen.
Lägg sylt i fördjupningen och
GRÄDDA i 175-200 grader 12-15 min.

LYCKA TILL!

FORMAR MED FARIN. 30 ST.

Hej! längese'n jag bakade med FARIN,
men det blir himla go'a mustiga
kakformar .
Du kan fylla dem med bär eller
sylt och vispad grädde.
Formarna kan DU frysa, ogräddade.

175g smör
75g brun farin
50g sötmandel
knappt 250g vetemjöl
(4dl)

Så här gör DU:
Arbeta ihop smör,farin,finhackad
mandel och mjöl till en smidig deg.
Tryck ut degen i väl smorda veckade
formar och grädda i 175 grader tills
de har fin färg 10-12 minuter.
Använd helst aluminiumformar.

LYCKA TILL,med baket.