HEJSAN !
BACON GÖR DET GODA ÄNNU GODARE ...
Doften av knaperstekt bacon är svår att motstå .
Och den härligt salta smaken sätter piff på allt
från en mustig tomatsoppa till en lyxig spenat -
och potatiskaka . ...
HÄR ÄR RECEPTET PÅ TOMATSOPPA .
6 mogna plommontomater
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
ca 7 dl hönsbuljong - (mild smak)
1/2 dl hackad basilika
1/2 dl hackad persilja
salt och peppar
1/2 paket bacon, ca 70 g
KRUTONGER :
3 skivor vitt bröd
olivolja till stekning
1/2 dl hackad persilja
1 tsk rivet citronskal
SÅ HÄR GÖR DU :
1) TVÄTTA tomaterna och dela dem i klyftor.
Skär bort fästet .
Skala och hacka löken och vitlöken .
2) HETTA upp lite olivolja i en kastrull
och fräs lök, vitlök och tomater på medelvärme.
Rör om då och då tills tomaterna börjar koka sönder.
3) HÄLL på hönsbuljongen och låt soppan koka 10 min.
Tillsätt de hackade örtkryddorna och mixa soppan slät
med stavmixer .
Smaka av med salt och peppar .
4) SKÄR baconet smått och knaperstekt .
5) SKÄR brödet i mindre tärningar och stek gyllenbruna
i lite olja .
Blanda brödet med bacon, persilja och citronskal .
6) SERVERA soppan rykande varm och strö bacon-
blandningen över .
SMAKLIG MÅLTID ! LYCKA TILL !
Soppan är toppen som vintermat !