torsdag 14 mars 2019

GRÄDDE MED GRAPE OCH VINBÄR, DESSERT , 4 port.




                     HEJSAN !

Den här desserten glömmer jag aldrig ! ... så himla god !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 grapefrukt
2 dl vispad grädde
4 klasar vinbär
4 bitar mörk choklad

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR av skalet på grapefrukten med en vass kniv.
Skär sedan ut fina grapefrukt-FILE'ER .
LÄGG en klick grädde i 4 glas och fördela
grapefrukts-FILE'ER och vinbär i glasen.
Toppa med en bit mörk choklad .

LYCKA TILL !

SESAMPANERAD KYCKLING MED PARMESANSMÖR , 4 PORT




                           HEJSAN !

mmm... så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 kyckling- FILEER
1 knippe sparris
4 msk sesamfrön
4 citronklyftor
PARMESANSMÖRET :
100 g mjukt smör
1 dl riven parmesan
FLINGSALT

SÅ HÄR GÖR DU :
FÖRBERED  parmesansmöret genom att blanda ingredienserna
och rulla in i gladpack  och låt stelna i kyl eller frys någon
timme innan servering .
PANERA kycklingen i sesamfrön och stek i smör i en stekpanna
tills den är helt genomstekt .
SERVERA  kycklingen uppskivad med smörstekt sparris och
parmesansmöret .

LYCKA TILL !

FARINSOCKERKAKA, CA 12 - 15 BITAR.




                   HEJSAN !
Smaka på den här ovanliga kakan, - riktigt god .
Det är en  annan smak  än vanlig sockerkaka ,
bara mersmak.

HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg
2 dl farinsocker
1/2 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl BERTE QVARN
2 tsk bakpulver
1 tsk pepparkakskrydda
1 msk vaniljsocker
75 g smält smör/margarin
1/2 dl mjölk+ 1 dl filmjölk
GARNERING: Struken, vispad grädde över kakan,
hallon och lätt florsocker.

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen  på 180 grader.
Vispa ägg , farinsocker och strösocker pösigt i en bunke.
BLANDA  ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker
och pepparkakskrydda och rör ner det i äggblandningen
tillsammans med smält smör och mjölk och filmjölk.
Rör snabbt ihop till en  slät smet.
HÄLL smeten i en smord och mjölad  rund form med
löstagbar kant.
GRÄDDA kakan längst ner i ugnen i 40 - 45 minuter.
LÅT kakan svalna i formen .  Stjälp upp kakan på en
tallrik och stryk över lite vispad grädde, lägg på tinade
tinade hallon och lätt med florsocker över.

LYCKA TILL !