HEJSAN !
KIKÄRTER ger fin smak på frukostfrallan !
Att kikärter innehåller både fibrer och mineraler
är ett extra plus.
mm...så goa !
( med smör/margarin , ost, salami , skinka .. eller vad Du gillar)
HÄR ÄR RECEPTET :
25 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
1 burk kikärter, ca 250 g avrunna
2 tsk salt
11 1/2 dl rågsikt
GARNERING
rågmjöl
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SMULA ner jästen i en bunke.
Smält smöret.
Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm .
2) HÄLL lite av degvätskan över jästen och rör om
tills jästen lösts upp .
Tillsätt resten av degvätskan .
3) SKÖLJ kikärterna i ett durkslag .
Mixa kikärterna .
Rör ner kikärter, salt och det mesta av rågsikten .
Arbeta ihop till en kladd-fri deg .
4) ARBETA degen några minuter i bunken .
Låt degen jäsa under bakduk , 30 minuter .
5) VÄND upp degen på ett väl mjölat bakbord
och dela degen i 24 jämnstora bitar .
Forma bitarna till bullar .
6) HÄLL lite rågmjöl i en skål och doppa bullarna
i mjölet .
7) LÄGG över bullarna på plåtar med bakplåtspapper.
Låt jäsa under bakduk , ca 30 minuter .
8) SÄTT ugnen på 250 grader .
9) GRÄDDA bullarna mitt i ugnen ca 15 minuter .
Låt bullarna kallna under bakduk på ett galler .
hoppas Ni gillar bröd-bullarna !
LYCKA TILL !