lördag 8 oktober 2022

VITKÅLSPASTA a' la carbonara . 4 port , (lunch ) .



                      HEJSAN  !


"BLANDA den rivna vitkålen med bacon, creme fraiche och riven ost "  mm...!

Krämig  sås med creme fraiche och riven ost smakar gott till den rivna vitkålen  

och de knaperstekta  baconbitarna .  Så himla gott  kan NI tro !

VARSÅGODA !


HÄR ÄR RECEPTET :

1 ganska stor bit vitkål  ca 3/4 kg

2 paket bacon

2 dl creme fraiche

50 g riven pecorino eller parmesanost 

salt och peppar

salladsblad


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  RIV vitkålen med osthyvel eller i matberedare .

Koka upp en stor kastrull med vatten .

2)  KOKA  vitkålen ca 1 minut.  Häll sedan av vattnet .

3)  KLIPP baconen i små bitar och knaper - stek dem .

4)  BLANDA  den rivna vitkålen med bacon, 

creme fraiche och riven ost .

Smaka av med salt och peppar .

5)  SERVERA  med salladsblad , lite extra pepparmix

och mer riven ost för den som önskar .


SMAKLIG MÅLTID !

LYCKA TILL !



MIN GODA RENSKAVSGRYTA MED SVAMP , 4 PORT. ( lunch / middag / lunchlåda) . ) .

 


                           HEJSAN  !


Detta är ett hälsosamt kött som många av oss kanske glömmer bort .

Det är iallafall mycket gott tillsammans med kantareller och en skvätt grädde .


HÄR  ÄR RECEPTET :

1 schalottenlök

150 g kantareller

smör att steka i 

400 g renskav 

2 - 3 dl vispgrädde 

salt och peppar 

lite frysta lingon

salladsblad

olivolja

vinäger 


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  HACKA  löken och putsa och skär 

kantarellerna i mindre bitar .

Fräs i smör tills en del av vätskan försvunnit .

2)   TILLSÄTT  lite mer smör och lägg i renskav .

Fräs tills köttet är brynt och häll sedan i grädden .

Smaka av med salt och peppar.

3)   SERVERA  grytan med tinade lingon , sallad

med olivolja och vinäger .


GOTT TILL HÖSTMYSET !

LYCKA TILL !