HEJSAN !
"BLANDA den rivna vitkålen med bacon, creme fraiche och riven ost " mm...!
Krämig sås med creme fraiche och riven ost smakar gott till den rivna vitkålen
och de knaperstekta baconbitarna . Så himla gott kan NI tro !
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 ganska stor bit vitkål ca 3/4 kg
2 paket bacon
2 dl creme fraiche
50 g riven pecorino eller parmesanost
salt och peppar
salladsblad
SÅ HÄR GÖR DU :
1) RIV vitkålen med osthyvel eller i matberedare .
Koka upp en stor kastrull med vatten .
2) KOKA vitkålen ca 1 minut. Häll sedan av vattnet .
3) KLIPP baconen i små bitar och knaper - stek dem .
4) BLANDA den rivna vitkålen med bacon,
creme fraiche och riven ost .
Smaka av med salt och peppar .
5) SERVERA med salladsblad , lite extra pepparmix
och mer riven ost för den som önskar .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !