onsdag 11 januari 2017

SOJAGLASERAD TONFISKKOTLETT MED SÖTPOTATISSALLAD 1 PERS.



    HEJSAN !

Det här var gott, men  sötpotatissalladen ...nja ,
men Du  kanske  gillar  den !

HÄR ÄR RECEPTET :
175 g sötpotatis,
120 g tonfiskkotlett ,
1 msk soja,  1/2 vitlöksklyfta,
1 msk honung ,
200 g bok CHOY,
200 g babyspenat,
1/2 rödlök,
20 g fetaost,
Vinäger,
1 salladslök,
1 tsk sesamfrön,

SÅ HÄR GÖR DU :

SKALA och koka sötpotatisen i 5 minuter.
Skär dem i skivor och stek dem i en grillpanna
i ca 5 minuter på varje sida.
Vänd tonfisken i soja blandad med pressad vitlök
och honung.
STEK tonfisken i 5 minuter i ugnen i 220 grader.
Koka bok CHOY i lättsaltat vatten i 4 minuter.
Blanda den grillade sötpotatisen med spenat, rödlök
i skivor, smulad fetaost och lite Vinäger med honung.
LÄGG upp tonfisken med sötpotatis ,
bok CHOY med lite skivad salladslök och strö
eventuellt lite sesamfrön över rätten .

LYCKA TILL !

Tips !
          Istället för bok CHOY kan Du använda savojkål.

FÄRSBIFF MED RÖDBETOR OCH SVAMP 1 PERS.



       HEJSAN  !

 Vill  Du  smaka på detta, Du  ångrar  Dig inte .
 Så  himla  gott .

 HÄR  ÄR  RECEPTET  :
 150 g rödbetor,
 50  g  potatis,
 1  tsk  olja,
 1  äpple,
 1 /4  tsk  senap,
 1  msk  äppelvinäger,
 20  g  sallad,
 50  g  svamp,
 1 /2  schalottenlök,
 1  tsk  smör,
 salt,
 peppar ,
 100 g  ärter,
 125 g  mager  nötfärs,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

KOKA Rödbetorna  i  60  minuter, skala  dem  och  skär  dem  i  klyftor.
Koktiden  kan  förkortas  om  Du  först  skalar  och  delar  dem.
Koka  potatis  och  dela  dem.
VÄND  potatisarna  och  rödbetor  i  olja  i  en  varm  panna i  30  sekunder.
Skär  äpplena  i  klyftor  och  vänd  ner  dem.
Tillsätt  grov  senap  och  vinäger och  lägg  upp  blandningen  på  salladsblad.
STEK  svamp  med  hackad  lök  i  smör.
När  svampen  är  klar  saltar  och  pepprar  Du  och  stänger  av  plattan.
Vänd  blandningen  med  tinade  ärter .
FORMA  salta  och  stek  färsbiffarna  i  grillpanna  i  6 - 8  minuter  på  varje  sida.

SERVERA,  den  varma  potatis-  och  rödbetssalladen   samt  svamp - och
ärtblandningen  till  färsbiffen.

SMAKLIG  MÅLTID !