onsdag 11 januari 2017
SOJAGLASERAD TONFISKKOTLETT MED SÖTPOTATISSALLAD 1 PERS.
HEJSAN !
Det här var gott, men sötpotatissalladen ...nja ,
men Du kanske gillar den !
HÄR ÄR RECEPTET :
175 g sötpotatis,
120 g tonfiskkotlett ,
1 msk soja, 1/2 vitlöksklyfta,
1 msk honung ,
200 g bok CHOY,
200 g babyspenat,
1/2 rödlök,
20 g fetaost,
Vinäger,
1 salladslök,
1 tsk sesamfrön,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och koka sötpotatisen i 5 minuter.
Skär dem i skivor och stek dem i en grillpanna
i ca 5 minuter på varje sida.
Vänd tonfisken i soja blandad med pressad vitlök
och honung.
STEK tonfisken i 5 minuter i ugnen i 220 grader.
Koka bok CHOY i lättsaltat vatten i 4 minuter.
Blanda den grillade sötpotatisen med spenat, rödlök
i skivor, smulad fetaost och lite Vinäger med honung.
LÄGG upp tonfisken med sötpotatis ,
bok CHOY med lite skivad salladslök och strö
eventuellt lite sesamfrön över rätten .
LYCKA TILL !
Tips !
Istället för bok CHOY kan Du använda savojkål.
FÄRSBIFF MED RÖDBETOR OCH SVAMP 1 PERS.
HEJSAN !
Vill Du smaka på detta, Du ångrar Dig inte .
Så himla gott .
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g rödbetor,
50 g potatis,
1 tsk olja,
1 äpple,
1 /4 tsk senap,
1 msk äppelvinäger,
20 g sallad,
50 g svamp,
1 /2 schalottenlök,
1 tsk smör,
salt,
peppar ,
100 g ärter,
125 g mager nötfärs,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA Rödbetorna i 60 minuter, skala dem och skär dem i klyftor.
Koktiden kan förkortas om Du först skalar och delar dem.
Koka potatis och dela dem.
VÄND potatisarna och rödbetor i olja i en varm panna i 30 sekunder.
Skär äpplena i klyftor och vänd ner dem.
Tillsätt grov senap och vinäger och lägg upp blandningen på salladsblad.
STEK svamp med hackad lök i smör.
När svampen är klar saltar och pepprar Du och stänger av plattan.
Vänd blandningen med tinade ärter .
FORMA salta och stek färsbiffarna i grillpanna i 6 - 8 minuter på varje sida.
SERVERA, den varma potatis- och rödbetssalladen samt svamp - och
ärtblandningen till färsbiffen.
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)