tisdag 17 maj 2016

FRUSEN MANDEL- OCH JORDGUBBSDRÖM 10 BITAR .


HEJSAN !

Iskall och svalkande,  är denna sommardröm.
Vi får ju i alla fall hoppas att värmen kommer !
HÄR ÄR RECEPTET :

MANDELBOTTEN :
250 g mandelmassa ,
125 g rumsvarmt smör ,
3 ägg ,
FYLLNING :
1 paket vaniljvisp ,
2 dl vispgrädde ,
3/4 dl JORDGUBBSPURE ,
GARNERING :Jordgubbar , vinbär, citronmeliss .

Så här gör DU :
SÄTT ugnen på 180 grader .
TÄCK bottnen av en springform ca 24 cm i diameter,
med bakplåtspapper .
Riv mandelmassan och rör den med smöret till en jämn smet.
Tillsätt äggen ett i taget .  Häll smeten i formen och GRÄDDA
mitt i ugnen  12 min.  Låt svalna .
VISPA grädden och vaniljvispen .  Ansa jordgubbarna och mixa
till en slät pure .  BLANDA ihop grädde , vaniljvisp och jordgubbs-
pure (mixa ca 1 1/2- 2 dl jordgubbar) .
BRED över mandelbottnen direkt i formen . Släta till ytan med en
palett eller slickepott .
Stoppa i  FRYSEN  I MINST 5 TIMMAR .

GARNERA vid serveringen med  halverade jordgubbar ,
röda vinbärs-kvist och citronmeliss .

SERVERA till kaffet efter maten !

LYCKA TILL !

KESOLÅDA I MIKRON 1 PERSON .


HEJSAN !

Det här går undan, fort och lätt, å framför allt det är gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g skinka ,
1 burk naturell Keso 250 g ,
1 ägg ,
1 dl frysta ärter ,
1 krm paprikapulver ,
salt å svartpeppar ,
2 dl grönsallad .

Så här gör DU :
SKIVA skinkan och blanda ihop alla ingredienser till en smet.
Mikra i 5 minuter på högsta effekt .
SERVERA  med grönsallad .
                            LYCKA TILL !