söndag 19 juli 2020
POTATIS- OCH RÖDBETSSALLAD MED HYVLAD....4 PORT.
HEJSAN !
...HALLOUMI OCH TIMJAN . mmm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g färskpotatis
1 SILVERLÖK
500 g förkokta rödbetor
200 g HALLOUMIOST
1 citron,skal och 2 msk saft
1/2 kruka timjan
1 msk flytande honung
1/2 dl olivolja
salt å svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU .
BORSTA, skölj och koka potatisen.
Låt den svalna och dela den i halvor .
SKALA och skär löken i tunna skivor .
HYVLA rödbetor och HALLOUMIOST
på mandolin , eller med en osthyvel .
RIV det yttersta skalet av citronen och
pressa ur saften .
Hacka timjan fint .
BLANDA citronskal och -saft, timjan,
honung och olivolja .
VÄND ner potatis, lök, rödbetor och
HALLOUMIOST i citron-och
timjandressingen .
SMAKSÄTT med salt och svartpeppar .
LYCKA TILL !
olika smaksatta korvar är smaskens till !
MANDELSTRÖSSEL , 4 PORT , under 15 min.
HEJSAN !
Den här blandningen är himla gott på allt möjligt !
HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 dl mandelspån
1/2 dl rostad lök
1 tsk torkad dill
SÅ HÄR GÖR DU :
Rosta mandeln i en torr stekpanna
på medelvärme .
Blanda samman ingredienserna .
VARSÅGODA !
GRÖN COUSCOUS, 4 PORT.
HEJSAN !
*Grön Couscous , tillsammans med
Sötpotatisbiffarna och Yoghurt... .
* HÄR ÄR RECEPTET :
1 kruka färsk persilja
65 g babyspenat
4 portioner couscous
250 g miniplommontomater
salt och svartpeppar
1/2 citron
TILL SERVERING :
5 dl TURKISK yoghurt
2-3 vitlöksklyftor, pressade
2 cm riven ingefära
och 2 kläm på akacia -honung.
RÖR ihop alltsammans .
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA persilja och spenat fint i en matberedare.
Eller för hand , eller med mixer.
Tillsätt couscousen och pulsa ett par gånger .
KOKA upp vatten och salt enligt anvisning på
couscousförpackningen och häll över
och låt stå ca 5 minuter .
DELA tomaterna i halvor , blanda dem med
couscousen . Smaksätt med salt å peppar och
citronsaft .
SERVERA COUSCOUSEN med VITLÖKSYOGHURT .
LYCKA TILL !
SÖTPOTATISBIFFAR MED INGEFÄRA OCH NÖTTER, 4 PORT
HEJSAN !
De här biffarna måste Ni smaka!
Så himla goda till vitlökssåsen och
Grön couscous, mmm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl cashewnötter
200 g sötpotatis
1 1/2 msk finriven färsk ingefära
1 lime
2 förpackningar (a'380 g) kokta vita bönor
1/2 tsk salt + 1 krm svartpeppar
1/2 msk bakpulver
1/2 dl majsstärkelse
1 dl sesamfrön
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG cashewnötterna i kallt vatten ca 10 min.
SKALA och riv sötpotatisen grovt .
Pressa ur överflödig vätska. Skala och riv ingefäran.
Riv det yttersta skalet av limen.
Skölj bönorna och låt dem rinna av .
MOSA bönorna grovt med en gaffel.
Blanda dem med ingefära och limeskal .
Krydda med salt och svartpeppar .
Blanda bakpulvret med majsstärkelsen .
Låt nötterna rinna av och mixa dem .
Rör ner nötter, sötpotatis och bakpulver-blandningen
med bönorna .
Blanda snabbt ihop till en smet. Låt vila i minst 15 min.
HÄLL ut sesamfröna i en djup tallrik .
Forma bönsmeten till 8 burgare med oljade händer .
Vänd dem i sesamfröna .
GRILLA burgarna på indirekt värme ca 12 min,
vänd då och då .
SERVERA gärna med GRÖN COUSCOUS .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)