fredag 5 juni 2015

MAJSKOLV MED RÖKSMAK , 6 PERS.

Hejsan !

Å ..det här var gott , prova Ni också !

2 majskolvar
2 msk smör
1 krm rökessens
(rökessens innehåller vatten och kondens från hickoryträd)        
FLING salt  med röksmak

Så här gör DU:
FÖRKOKA majsen 5 minuter i lättsaltat vatten.
Smält smöret i en kastrull tills det slutar fräsa,
låt det stå ett par minuter till.
RÖR ner rökessensen.

DELA varje majskolv i 3 delar .
Grilla ett par minuter för att få lite färg,
lägg på ett fat och häll över röksmöret
och FLING saltet.

mmm...så himla gott !

Hoppas att NI gillar det !

DUBBELMARINERAD FLÄSKFILE, 6 PERSONER.

Hejsan !

1 FLÄSKFILE
1 msk ITALIENSK SALLADSKRYDDA

MARINAD:
0,5 dl olja
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk torkad timjan
1 msk torkad basilika
1 tsk pressad citron
1 msk kapris
1 krm salt
1 krm pepparmix

Så här gör DU:

SÄTT ugnen på 200 GRADER.
Finputsa fläskfilen och rulla den i
italiensk salladskrydda.
STICK in  en köttermometer i
köttets tjockaste del .
Lägg i en ugnsfast  form i ugnen ca 40 minuter,
till en innertemperatur  på 65 grader .
GÖR marinaden under tiden som köttet svalnar.
Blanda alla ingredienserna till marinaden .
När köttet svalnat skär upp i skivor ca 1 centimeter tjocka.
LÄGG i en skål och häll över marinaden.

LÅT STÅ ÖVER NATTEN I KYL.

När det är dags att äta, toppa fläskfilen med
lite nyklippt krasse .

SMAKLIG MÅLTID !