måndag 14 maj 2018
KASSLERSALLAD 4 PORT .
HEJSAN !
SOMRIGT OCH JÄTTEGOTT !
KASSLER passar särskilt bra att blandas
med frukt i en sallad .
Här är det ananas och äppeltärningar ,
och smaken fullbordas av en gräddfilssås
med senap .
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g nästan benfri Kassler ,
2 äpplen ,
1 burk krossad ananas
eller 1 burk ringar ,
ca 250 g salladskål eller isbergssallad ,
SÅS :
2 dl gräddfil ,
ca 2 msk senap ,
1 krm salt ,
1 krm vit- eller svartpeppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR kasslern i skivor , kärna ur och skär
äpplena i tärningar och ananasringarna i små bitar.
Strimla salladen .
BLANDA alla ingredienserna i en skål,
ananasen väl avrunnen .
RÖR samman såsen och servera den bredvid
eventuellt tillsammans med ett gott bröd .
SMAKLIG MÅLTID !
EFTERRÄTTS-HJÄRTAN 18 ST .... ÖVERRASKNING ?
HEJSAN !
Lika stor fröjd för öga som för gom
är den här efterrätten .
Hjärtana ska serveras ljumma med vispgrädde .
Kakan bakas i långpanna , hjärtana tas sedan
ut med pepparkaksmått .
HÄR ÄR RECEPTET :
KAKAN :
150 g smör / margarin ,
3 dl vatten ,
4 ägg ,
4, 5 - 5 dl socker ,
5 dl vetemjöl(BERTE QVARN )
4 tsk bakpulver ,
GLASYREN :
75 g smör /margarin ,
3 dl florsocker ,
3 msk kallt kaffe ,
2 tsk vaniljsocker ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Koka upp smör och vatten .
Blanda ägg, socker, vetemjöl och bakpulver
och RÖR ihop det med den varma smör- blandningen.
Häll smeten i bakpappersklädd långpanna
och Grädda i ca 10 minuter .
RÖR ihop margarin /smör, florsocker, kaffe
och vaniljsocker , och värm det på spisen .
BRED glasyren varm på ljummen kaka .
Ta ut hjärtan med pepparkaksmått .
SERVERAS ljummen med vispgrädde .
ALL LYCKA TILL !
CHOKLADTÅRTA MED HALLONKESELLA ...8-9 BITAR . ÖVERRASKNING ?
HEJSAN !
Kanske någon i familjen har Bemärkelsedag !
Den här tårtan är lätt att göra och även att ta med sig .
Överraskning ?
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg ,
1, 5 dl strösocker ,
0 , 25 dl vetemjöl ,
0 , 75 dl potatismjöl ,
2 msk kakao ,
1 tsk bakpulver ,
FYLLNING :
1 dl Kesella ,
1 dl vispad mellangrädde ,
6 dl frysta hallon ,
eventuellt 2 dl frysta röda vinbär ,
eller jordgubbar .
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker pösigt i 5 - 6 minuter.
Blanda mjöl-sorterna, kakao och bakpulver
och rör försiktigt ner i smeten .
Klä en långpanna med bakplåtspapper .
BRED ut smeten och grädda i 225 - 250 grader
ca 5 minuter .
Låt tårtbotten kallna .
Dela den försiktigt i 3 avlånga bitar (från kortsidan på kakan)
BLANDA Kesella Gourmet , kesella och vispad grädde .
Vänd försiktigt ner ca hälften av bären .
Bred massan över bottnarna .
Lägg ihop dem på ett serveringsfat .
GARNERA med bär strax innan
det är dags att servera .
ALL LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)