måndag 14 maj 2018

KASSLERSALLAD 4 PORT .




                     HEJSAN !

SOMRIGT  OCH  JÄTTEGOTT !

KASSLER  passar  särskilt  bra  att  blandas
med  frukt  i  en  sallad .
Här  är  det  ananas  och  äppeltärningar ,
och  smaken  fullbordas  av  en  gräddfilssås
med  senap .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
300  g  nästan  benfri  Kassler ,
2  äpplen ,
1  burk  krossad  ananas
eller  1  burk  ringar ,
ca  250  g  salladskål  eller  isbergssallad ,

SÅS :
2  dl  gräddfil ,
ca  2  msk  senap ,
1  krm  salt ,
1  krm  vit- eller  svartpeppar ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKÄR  kasslern  i  skivor ,  kärna  ur  och  skär  
äpplena  i  tärningar  och  ananasringarna  i  små  bitar.
Strimla  salladen .
BLANDA  alla  ingredienserna  i  en  skål,
ananasen  väl  avrunnen .
RÖR  samman  såsen  och  servera  den  bredvid
eventuellt  tillsammans   med   ett  gott  bröd .

SMAKLIG  MÅLTID !


EFTERRÄTTS-HJÄRTAN 18 ST .... ÖVERRASKNING ?




                       HEJSAN !

Lika  stor  fröjd  för  öga  som  för  gom
är  den  här  efterrätten .
Hjärtana  ska  serveras  ljumma  med  vispgrädde .
Kakan  bakas  i  långpanna ,  hjärtana  tas  sedan
ut  med  pepparkaksmått .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
KAKAN :
150  g  smör / margarin ,
3  dl  vatten ,
4  ägg ,
4, 5 - 5  dl  socker ,
5  dl  vetemjöl(BERTE QVARN )
4  tsk  bakpulver ,
GLASYREN :
75  g  smör /margarin ,
3  dl  florsocker ,
3  msk  kallt  kaffe ,
2  tsk  vaniljsocker ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  200  grader .
Koka  upp  smör  och  vatten .
Blanda  ägg,  socker,  vetemjöl  och  bakpulver
och  RÖR  ihop  det  med  den  varma  smör- blandningen.
Häll  smeten  i  bakpappersklädd  långpanna
och  Grädda  i  ca  10  minuter .
RÖR  ihop  margarin /smör,  florsocker,  kaffe
och  vaniljsocker ,  och  värm  det  på  spisen .
BRED  glasyren  varm  på  ljummen  kaka .
Ta  ut  hjärtan  med  pepparkaksmått .
SERVERAS  ljummen  med  vispgrädde .

ALL  LYCKA  TILL !


CHOKLADTÅRTA MED HALLONKESELLA ...8-9 BITAR . ÖVERRASKNING ?




                           HEJSAN !

Kanske  någon  i  familjen   har  Bemärkelsedag !
Den  här  tårtan  är  lätt  att  göra  och  även  att  ta  med sig .
Överraskning ?

HÄR  ÄR  RECEPTET :
3  ägg ,
1, 5  dl  strösocker ,
0 , 25  dl  vetemjöl ,
0 , 75  dl  potatismjöl ,
2  msk  kakao ,
1  tsk  bakpulver ,
FYLLNING :
1  dl  Kesella ,
1  dl  vispad  mellangrädde ,
6  dl  frysta  hallon ,
eventuellt  2  dl  frysta  röda  vinbär ,
eller  jordgubbar .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
VISPA  ägg  och  socker  pösigt  i  5 - 6 minuter.
Blanda  mjöl-sorterna,  kakao  och  bakpulver
och  rör  försiktigt  ner  i  smeten .
Klä  en  långpanna  med  bakplåtspapper .
BRED  ut  smeten  och  grädda  i  225 - 250  grader
ca  5  minuter .
Låt  tårtbotten  kallna  .
Dela  den  försiktigt  i  3  avlånga  bitar (från kortsidan på kakan)
BLANDA  Kesella  Gourmet ,  kesella  och  vispad  grädde .
Vänd  försiktigt  ner  ca  hälften  av  bären .
Bred  massan  över  bottnarna .
Lägg  ihop  dem  på  ett  serveringsfat .
GARNERA  med  bär  strax  innan
det  är  dags  att  servera .

ALL  LYCKA  TILL !