HEJSAN !
NÄSTAN VARJE ÅR TILL PÅSKEN ,
GÖRS DENNA GODA TÅRTA .
HÄR ÄR RECEPTET :
MARÄNGBOTTEN :
2 äggvitor
1/4 kryddmått salt
1/2 tsk pressad citronsaft
1/4 kryddmått salt
8 msk strösocker
FYLLNING :
1 dl kesella
1 dl vispad grädde
2 ananasringar, konserverade
i egen juice
4 persikor -halvor i egen juice
SÅ HÄR GÖR DU :
1, VISPA äggvitor, salt och citronsaft över
vattenbad till en skummig massa .
Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills sockret
är löst och massan fast och siden - len .
2, BRED ut i rundel på bakpappersklädd plåt .
Forma till en skål med lite högre kanter .
3, GRÄDDA i 100 grader i 35 minuter.
Sänk värmen till 75 grader och fortsätt grädda
i 3 - 4 timmar .
4, FYLL marängbottnen strax innan den
ska serveras .
Blanda kesella och grädde.
5, BRED blandningen över marängen .
GARNERA med väl avrunnen frukt .
LYCKA TILL !