fredag 20 oktober 2017
MJUK NÖTKAKA MED ÄPPELMOS (utan vetemjöl) .
HEJSAN !
JÄTTEGOD OCH SAFTIG !
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin ,
3 ägg ,
1 1/2 dl strösocker ,
100 g nötkärnor ,
5 stycken bittermandlar ,
2 tsk bakpulver ,
smör/margarin och skorpmjöl
till formen ,
1 1/2 dl lättsockrat äppelmos,
GARNERING :
40-50 g mörk blockchoklad ,
mandelspån,
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smör/margarinet och låt det svalna .
Rör sedan ner det med sockret .
Tillsätt äggulorna ett i sänder under omrörning .
BLANDA de malda nötterna , bittermandlarna ,
och bakpulvret och rör .
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem.
RÖR försiktigt till en jämn smet .
BRED ut 2/3 av smeten i en smord och väl bröad
form ca 22 cm i diameter .
LÄGG över äppelmoset och bred på resterande smet .
GRÄDDA i 175 grader i ca 40 minuter .
Smält blockchokladen och fyll en liten strut.
Spritsa tunna strängar över kakan och strö
över mandelspån .
TREVLIG FIKA-STUND !
LYCKA TILL !
GARNERA FISKEN .
TIPS !
HEJSAN !
En stor kokt eller stekt FISKFILE'
kan se rätt tråkig ut på fatet i sin ensamhet .
Trots, allt annat Du har på tallriken .
Lägg på några tunna lime- skivor, strimlat
lime-skal och röda paprikabitar, så ser det
genast trevligare ut .
LYCKA TILL !
GRÖN SMOOTHIE 4 PERS.
HEJSAN !
DEN HÄR ÄR FAKTISKT MÄTTANDE ,
SOM MELLANMÅL FRAMÅT
EFTERMIDDAGEN .
PROVA NI OCKSÅ !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 Apelsin ,
1 Citron ,
1 Äpple ,
250 g fryst tärnad Mango ,
250 g fryst Ananas ,
5 dl Äppeljuice (färsk) ,
1 påse färsk Spenat ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA Apelsin och Mango med kniv .
Skär ut hinnfria klyftor .
Kärna ur och skär Äpplet i bitar .
MIXA alla ingredienser till en slät SMOOTHIE ,
i en BLENDER eller matberedare .
LYCKA TILL !
KANELGRANOLA 4-6 PERSONER.
HEJSAN !
Ni äter väl frukost ?
Smaka gärna denna supergoda
rostade MUSLI.
HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl havregryn
1 dl riven kokos ,
1/2 dl naturella solrosfrön ,
1 dl honung ,
1 msk malen kanel ,
1 msk varmt vatten ,
1/2 dl torkade , klippta äppelbitar
1/2 dl russin hälften gula ,
1/2 dl naturella pumpakärnor ,
1/2 dl linfrö,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
BLANDA havregryn, kokos och solrosfrön
i en bunke .
RÖR honung , kanel och vatten i en skål .
Ringla detta över havregrynsblandningen
och blanda väl .
FÖRDELA blandningen på ett bakplåtspapper
i en liten långpanna eller vanlig plåt .
TILLAGA mitt i ugnen i 15-20 minuter .
Ta ut plåten och rör om efter halva tiden.
Låt svalna .
BLANDA ner äppelbitar, russin, pumpakärnor
och linfrön .
FÖRVARA i en burk med tättslutande lock .
Ni ångrar Er inte , riktigt njutbart !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)