fredag 20 oktober 2017

MJUK NÖTKAKA MED ÄPPELMOS (utan vetemjöl) .




                           HEJSAN !

JÄTTEGOD  OCH  SAFTIG !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
100  g  smör/margarin ,
3  ägg ,
1 1/2  dl  strösocker ,
100  g  nötkärnor ,
5  stycken  bittermandlar ,
2  tsk  bakpulver ,
smör/margarin  och  skorpmjöl
till  formen ,
1 1/2  dl  lättsockrat  äppelmos,
GARNERING :
40-50  g  mörk  blockchoklad ,
mandelspån,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SMÄLT  smör/margarinet  och  låt  det  svalna .
Rör  sedan  ner  det  med  sockret .
Tillsätt  äggulorna  ett  i  sänder  under  omrörning .
BLANDA  de  malda  nötterna ,  bittermandlarna ,
och  bakpulvret  och  rör .
Vispa  äggvitorna  till  hårt  skum  och  vänd  ner  dem.
RÖR  försiktigt  till  en  jämn  smet .
BRED  ut  2/3  av  smeten  i   en  smord  och  väl  bröad
form  ca  22  cm  i  diameter  .
LÄGG  över  äppelmoset  och  bred  på  resterande  smet .

GRÄDDA  i  175  grader   i  ca  40  minuter .
Smält  blockchokladen  och  fyll  en  liten  strut.
Spritsa  tunna  strängar  över  kakan  och  strö
över  mandelspån .

TREVLIG  FIKA-STUND !

LYCKA  TILL !

GARNERA FISKEN .


TIPS !
                  HEJSAN !

En  stor  kokt  eller  stekt  FISKFILE'
kan  se  rätt  tråkig  ut  på  fatet  i  sin  ensamhet .
Trots,  allt  annat  Du  har  på  tallriken .
Lägg  på  några  tunna  lime- skivor,  strimlat 
lime-skal  och  röda  paprikabitar,  så  ser  det 
genast  trevligare  ut .

LYCKA  TILL !

GRÖN SMOOTHIE 4 PERS.



                      HEJSAN !

DEN  HÄR  ÄR  FAKTISKT  MÄTTANDE ,
SOM  MELLANMÅL  FRAMÅT
EFTERMIDDAGEN .
PROVA  NI  OCKSÅ !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  Apelsin ,
1 Citron ,
1 Äpple ,
250 g   fryst  tärnad  Mango ,
250 g   fryst  Ananas ,
5  dl  Äppeljuice  (färsk) ,
1  påse  färsk  Spenat ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKALA Apelsin  och  Mango  med  kniv .
Skär  ut  hinnfria  klyftor .
Kärna  ur  och  skär  Äpplet  i  bitar .
MIXA  alla  ingredienser  till  en  slät  SMOOTHIE ,
i  en  BLENDER  eller  matberedare .

LYCKA  TILL !

KANELGRANOLA 4-6 PERSONER.



                  HEJSAN !

Ni  äter  väl  frukost  ?
Smaka  gärna  denna  supergoda 
rostade  MUSLI.

HÄR  ÄR  RECEPTET :
4  dl  havregryn
1  dl  riven  kokos ,
1/2  dl  naturella  solrosfrön ,
1  dl  honung ,
1  msk  malen  kanel ,
1  msk  varmt  vatten ,
1/2  dl  torkade ,  klippta  äppelbitar
1/2  dl  russin  hälften gula ,
1/2  dl  naturella  pumpakärnor ,
1/2  dl  linfrö,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  175  grader .
BLANDA  havregryn, kokos  och  solrosfrön
i  en  bunke .
RÖR  honung ,  kanel  och  vatten  i  en  skål .
Ringla  detta  över  havregrynsblandningen 
och  blanda  väl .
FÖRDELA  blandningen  på  ett  bakplåtspapper
i  en  liten   långpanna  eller  vanlig  plåt .
TILLAGA  mitt  i  ugnen  i  15-20 minuter .
Ta  ut  plåten  och  rör  om  efter  halva  tiden.
Låt  svalna .
BLANDA  ner  äppelbitar,  russin,  pumpakärnor
och  linfrön .
FÖRVARA  i  en  burk  med  tättslutande  lock .

Ni  ångrar  Er  inte ,  riktigt  njutbart !
LYCKA  TILL !