söndag 5 december 2021

COLESLAW MED RÖDKÅL, - GOD RÖRA TILL JULSKINKAN .



                                           HEJSAN ! 

HÄR ÄR RECEPTET :

1 klyfta rödkål, ca 300 g

2 äpplen

2 dl kräm fraiche

1 msk äppelcidervinäger

1 tsk fransk senap eller hemma -gjord

1/2 msk strösocker

1/2 tsk salt

2 msk riven pepparrot 

SÅ HÄR GÖR DU :
STRIMLA  kålen fint .  Kärna ur äpplena och strimla dem tunt .

Rör samman kräm fraiche med äppelcidervinäger, senap, socker,

salt, och riven pepparrot.  Rör ner kål och äpple i såsen .

STÄLL kallt några timmar innan det ska avnjutas .

GOD JUL !


GROV MUSTIG JULSENAP .

 


                                           HEJSAN !

Kom  ihåg  att  börja  i  tid ,  senap  behöver

cirka  två  veckor  för  att  mogna  i  smaken .

Så himla god  senap !


HÄR ÄR RECEPTET :

1 påse gult senapsfrö,  35 gram

1 påse brunt senapsfrö, 35 g

3/4 dl vatten

3 msk brunt  farinsocker

1 msk äppelcidervinäger

2 - 3  kryddmått salt

1 dl  rapsolja ,  gärna  kallpressad


SÅ HÄR GÖR DU :

FINFÖRDELA  senapsfröna .

Lägg  över  dem  i  en  skål  och  rör 

samman  med  vatten,  brunt farinsocker,

vinäger  och  salt .

BLANDA  till  sist  ner  oljan .

HÄLL  över  i  en  glasburk  och  sätt på  lock .

Låt  stå  svalt  i  två  veckor  före  serveringen .

LYCKA TILL !

och  GOD JUL !


"Att göra senap till Jul är en fin tradition att föra vidare . "

Riktigt god senap är självskriven till Julskinkan och korven .

GOD JUL !