torsdag 16 mars 2023

ÄGG OCH GRÖNSAKSTALLRIK, 1 PERSON . LUNCH .

 


                      HEJSAN !  


HÄR HAR JAG GJORT  MÄTTANDE LUNCHMAT 

SOM PASSAR ATT TA MED i LUNCHLÅDAN .

mm...!  ELLER ÄTA HEMMA :


HÄR ÄR RECEPTET :

2 kokta ägg 

isbergssallad i önskad mängd

1/4 gurka

1/2 paprika 

DRESSING:

1 dl fil

eller naturell yoghurt

2 tsk orökt kaviar

hackad persilja och / eller gräslök


SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA  äggen och dela dem i halvor .

Skölj och ansa grönsakerna .

STRIMLA  sallat och paprika och skiva gurkan .

BLANDA  fil / yoghurt med kaviar och kryddgrönt.

LÄGG upp grönsaker och ägg på en tallrik och häll

dressingen över .

SERVERA med ett gott bröd och ost .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !


                      

VARM SARDINSMÖRGÅS , 1 PORT . (LUNCH ) .

 


                 HEJSAN  !

NÄR MAN LÄNGTAR EFTER VARM MAT 

ÄR DENNA SMÖRGÅS ETT SNABBLAGAT

ALTERNATIV .

TILLSAMMANS MED GRÖNSAKER BLIR 

DET EN BRA MÅLTID .


HÄR ÄR RECEPTET :
30 g vitt bröd

1 tsk bordsmargarin /smör

45 g sardiner inlagda i tomatsås 

2 msk riven ost

SÅ HÄR GÖR DU :

BRED  smör / margarin på brödet och placera det 

på en bit bakplåtspapper på en ugnsplåt .

LÄGG  sardinerna på brödet och strö över riven ost .

GRATINERA  högt upp i  ugnen tills ytan fått fin färg,

8 -10 min i 225 grader .

SERVERA  med  t ex  strimlad isbergssallad, tomat

och  riven morot / riven gurka .

SMAKLIG MÅLTID  och  LYCKA TILL !