söndag 14 november 2021

KÖTTFÄRSLIMPA FYLLD MED FETAOST och SOLTORKADE TOMATER... 4 PORT.

 


                                   HEJSAN !

Å,,,  SÅ GOTT  detta är  med smulad fetaost och soltorkade tomater ,

i  färsen .   mm...!

SUPERGOTT ,  sunt  och smart .


HÄR ÄR RECEPTET :

3 snack - paprikor  i  blandade färger

1 gul lök

1 msk grädde

1 ägg

1 msk tomat-pure'

1 msk hackad färsk timjan

1 msk hackad färsk oregano

500 g blandfärs

salt, svartpeppar

150 g fetaost

1 /2 burk soltorkade  körsbärstomater

i olja , 90 g 

250 g  körsbärstomater

GARNERING ;  färsk oregano, timjan  

+  grönsallad /bladsallad  till servering 


SÅ HÄR GÖR DU :
TÄRNA  paprikan och hacka löken .

BLANDA grädde, ägg, tomat-pure',

och de färska örterna i en skål .

Tillsätt färs , salt och peppar och blanda till en smet .

Smula i fetaost  och de soltorkade tomaterna .

FORMA  färsen och lägg den på en ugnsplåt med

körsbärstomater runt om .

GRÄDDA i 175  grader 30 - 40 minuter.

Garnera med färska örter .

SERVERA med grönsallad eller bladsallad .


SMAKLIG MÅLTID  och LYCKA TILL !





FALUKORV PÅ ROTFRUKTSBÄDD, 4 PORT.

 


                                                HEJSAN  !

FALUKORV  i  skivor  tillsammans  med  en  god  ost  och  senap  

gratineras  på  en  bädd  av  nyttiga  rotfrukter .

En  allt- i - ett  rätt  som  sköter  sig  själv  i  ugnen .

Djupfrysta  rotsaker  är  perfekta  när  DU  har  bråttom .  mm....!


HÄR ÄR RECEPTET :

500 g  djupfrysta  rotsaker 

eller ;

2 morötter

1 purjolök

1 /2  kålrot , ca 400 g

1 bit  rotselleri ,  ca  100 g

4  dl  vatten

1  tärning  grönsaksbuljong

400 g  falukorv

ca  100 g  ost ,  herrgård  eller  greve

2  msk  svensk  senap 

hackad  persilja


SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT  ugnen på 225  grader .

Lägg de frysta rotsakerna  i en ugnsfast form .

Häll på  någon  dl vatten .

ELLER  skala och skär alla rotfrukter i mindre bitar .

Koka upp buljongen och koka rotfrukterna i ca  10  min , 

tills  de är  halvmjuka .

Häll upp dem i ett durkslag och lägg rotfrukterna i en ugnsfast form.

DRA  av  skinnet  på  korven  och skär dem i skivor men inte helt igenom.

Bred  senap  mellan  skivorna  och  stick  en  ostskiva i varje skåra .

Placera korven  över  rotfrukterna .

STEK  korven  mitt i  ugnen  omkring  20  minuter tills rotfrukterna 

är  mjuka .

STRÖ  över  hackad  persilja  och  servera .


SMAKLIG MÅLTID  och LYCKA  TILL  !