måndag 19 december 2011

KOKOSKAKOR CA 25 ST.

Att få de här läckra kakorna
i en vacker burk väcker alltid uppskattning!

100 g smör
4 msk Hermesetas Lätt Strö
1 1/2 dl kokosflingor
2 dl vetemjöl
UGN:175 grader.

Så här gör DU:
Rör smör och Lätt Strö poröst.
Blanda i kokos och vetemjöl.

Forma till bollar,som läggs
på bakpappersklädd plåt.
Platta till dem något med
en gaffel.

GRÄDDA mitt i ugnen ca
8-10 minuter.
Det går bra att frysa dem.

Jättegoda tycker jag.
GOD-JUL!

JULENS KRYDDKAKOR. CA 25 ST.SOCKERFRITT.

Vanliga pepparkakor går inte att
baka utan socker och sirap,
därför gör en kamrat till mej
de här goda kakorna.
Prova DU också!

3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 - 1 1/2tsk malen kardemumma
1 dl Hermesetas Lätt Strö
100 g smör
1 litet ägg
UGN:175 GRADER.

Så här gör DU:
Blanda de torra ingredienserna
i en skål och smula ner smöret.
Tillsätt ägget och arbeta ihop degen.

Rulla degen till en längd som skärs
i ca 25 bitar.
Rulla varje bit till runda kakor,
som läggs på bakpappersklädd plåt.
Tryck till med en gaffel.

Grädda kakorna mitt i ugnen tills de
fått fin färg,ca 15 minuter.
Låt kakorna kallna på plåten.
De går bra att frysa.

LYCKA TILL
och
GOD-JUL!