torsdag 24 mars 2011

SAVARÄNG SOM PÅ MORMORS TID. 4-6 PORT.

En SAVARÄNG är KAKA med TRADITION.
Saftigt dränkt med fruktsaft och
garnerad med frukt och bär.

50 g smör/margarin
1/2 dl mjölk el vatten
2 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl mannagryn
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Till INDRÄNKNING:
1 1/2 dl FRUKTSPAD

FYLLNING och GARNERING:
2 KIWIFRUKTER, skalade o skivade
1 pkt (200g)JORDGUBBAR (frysta)
2dl VISPGRÄDDE

Så här gör DU:
Smält fettet i en kastrull,
häll i mjölken el vattnet
och låt blandningen svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjölkblandningen
och mannagrynen blandat med
vetemjöl och bakpulver.
Häll smeten i en smord ,
bröad kransform,ca 2 l.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen
i 175 grader ca 40 minuter.

Kontrollera att kakan inte
sitter fast i formen och
dränk in den med fruktspadet.
Låt SAVARÄNGEN kallna,
stjälp upp,fyll och garnera
den med frukt,bär och vispad grädde.

Detta åt vi till PÅSK,
till kaffet på eftermiddan,
unga som gamla drack kaffe.

LYCKA TILL!