fredag 22 mars 2019

MANGOKYCKLING & GRÖNSAKSRIS , 4 PORT.





                      HEJSAN !

Himla gott !
Smaka på det här, - det blev vi bjudna på
hos goda vänner !

HÄR ÄR RECEPTET :
KYCKLINGFILE' 500 g
flytande smör/margarin 4 tsk
CREME fraiche 4 dl
mango chutney , slät 4 msk
currypulver 1-3 tsk
vitlök hackad, 1 msk
grönsaksfond 1 msk
paprika olika färger , hackad 2 dl
fullkornsris 2 dl
gul lök , hackad 1 dl

SÅ HÄR GÖR DU :
BRYN  kycklingen i 2 tsk smör/margarin  på  båda  sidor .
Smaksätt med salt och peppar.
Lägg dem i en liten ugnssäker form.
Blanda  CREME fraiche, chutney, curry och vitlök och
bred det över kycklingen.
Tillaga kycklingen i mitten av ugnen i 175 grader  ca 25 min,
tills kycklingen känns klar .
Hetta upp 2 tsk smör/margarin i en tjockbottnad kastrull .
Lägg i de hackade grönsakerna och fräs det tillsammans
med curry och ris ett par minuter under noggrann omrörning.
Tillsätt  4 dl vatten samt grönsaksfonden .
Koka upp och rör om .
Sjud  sedan under lock tills riset är färdigt .
SERVERA  kycklingen tillsammans med grönsaksriset
och tomatskivor, gurkstavar och gröna blad .

SMAKLIG MÅLTID !