HEJSAN !
Som kanelbullar fast fyllda med smakrik ost
och solrosfrön !
Dekorativt som brytbröd på buffe'n eller att
bara skämma bort sig med till frukost ....
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl rumstempererat vatten
1 1/2 tsk salt
ca 12 dl siktat dinkel
50 g smör/margarin
FYLLNING & GARNERING
150 g lagrad ost , riven
1 dl solrosfrön
1 ägg till pensling
UGN : 200 GRADER
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SMULA jästen i en bunke .
Häll på vatten , rör tills jästen är upplöst.
Tillsätt salt och det mesta av mjölet .
Klicka i smör.
Arbeta degen smidig .
Låt jäsa ca 11/2 timme.
2) FYLLNING :
STJÄLP upp degen och kavla till en platta,
60 x 30 cm ,
Strö på det mesta av osten och solrosfröna ,
spara lite till garnering .
Rulla samman från långsidan och skär i 30 bitar.
Placera bullarna ganska tätt i en stor långpanna.
Låt jäsa i ca 45 minuter.
3) GARNERING :
VISPA ägget lätt och pensla bullarna .
Strö över resten av osten och solrosfröna .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen 25 - 30 minuter.
Hoppas det smakar .
TIPS ! Frys in & sprödvärm efter hand .
LYCKA TILL !