måndag 27 februari 2023

MINA RIKTIGT GODA, OST-FYLLDA DINKELSNURROR , 30 ST SMÅ.

 


                         HEJSAN !


Som kanelbullar fast fyllda med smakrik ost 

och solrosfrön !

Dekorativt som brytbröd på buffe'n eller att

bara skämma bort sig  med  till  frukost ....


HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst

5 dl rumstempererat vatten

1 1/2 tsk salt

ca 12 dl siktat dinkel

50 g smör/margarin

FYLLNING & GARNERING

150 g lagrad ost , riven

1 dl solrosfrön

1 ägg till pensling

UGN :  200 GRADER 


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  SMULA  jästen i en bunke .

Häll på vatten , rör tills jästen är upplöst.

Tillsätt salt och det mesta av mjölet .

Klicka i smör.

Arbeta degen smidig .

Låt jäsa ca 11/2  timme.

2)  FYLLNING  :  

STJÄLP upp degen och kavla till  en platta,

60 x 30 cm ,

Strö på det mesta av osten och solrosfröna , 

spara lite till garnering .

Rulla samman från långsidan och skär i 30 bitar.

Placera bullarna ganska tätt i en stor långpanna.

Låt jäsa i ca 45 minuter.

3)  GARNERING :

VISPA  ägget lätt och pensla bullarna .

Strö över resten av osten och solrosfröna .

GRÄDDA i nedre delen av ugnen 25 - 30 minuter.

Hoppas det smakar .


TIPS !  Frys in & sprödvärm efter hand .

                       LYCKA TILL !

MINA GODA , SESAM - & LINGONBULLAR , ca 24 ST. mm....!

 


                             HEJSAN  !

Det fiffiga med de här långpannebaket är

den långa jästiden - att använda den till 

nytta eller nöje !

Och utan alltför stor ansträngning kan frysen

sedan fyllas med många goda bullar  !


HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl rågkross

1 dl linfrö

2 dl kokande vatten

2 dl rumsvarmt vatten

25 g jäst

1 dl lingonsylt

1/2 dl vetegroddar 

1/2 dl sesamfrön

1/ 2 msk salt

ca 1 liter vetemjöl Special

UGN :  200 grader .


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  BLANDA  rågkross , linfrö och kokande vatten .

Låt stå minst 1 timma .

2)  SMULA jästen i en bunke .

Häll över rumsvarmt vatten och rör tills jästen löser sig .

Tillsätt linfröblandningen, sylt, groddar, sesamfrön, salt

och det mesta av mjölet .

Arbeta degen tills den släpper skålens kant .

LÅT JÄSA i 2 TIMMAR .

3) PLATTA ut degen med mjölade händer i en stor 

långpanna .

Skär degen i rutor .

Låt jäsa i 40 minuter .

4)  GRÄDDA  i nedre delen av ugnen 20 - 25 minuter .

Låt alltid degen jäsa på  en  dragfri plats 

skyddad av en ren handduk .


LYCKA TILL !