onsdag 13 mars 2013

KYCKLINGKLUBBOR MED KRYDDSTARKT RIS. 4 PORT.

Smaka på detta, Du ångrar dig inte!

4 kycklingklubbor
3 msk matolja
1 påse Fajita kryddmix
KRYDDSTARKT RIS:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2- 1 röd chili
   2 1/2 dl långkornigt ris + 6 dl vatten.
2 dl vatten 
1 burk krossade tomater
1/2 dl tackosås
1 tsk salt
UGN:200 Grader.

Så här gör Du:
LÄGG de tinade kycklingklubborna
på ett eldfast fat.
Pensla dem med matoljan.
Krydda med kryddmixen runtom hela
kycklingklubban.
STEK mitt i ugnen ca 35-45 minuter
eller tills köttsaften är helt klar.
Vänd kycklingklubborna efter halva tiden.
SKALA och finhacka lök och vitlök.
Kärna ur och finhacka chilin.
Fräs lök och chili i lite matfett.
TILLSÄTT  lök å chiliröran  och låt det fräsa med en stund.
Späd med vatten, krossade tomater och tacosås.
Tillsätt salt.
LÅT riset koka under lock på svag värme
ca 18-20 minuter eller tills vätskan har kokat in.
Ha gärna lite gröna blad och tomater till.

SMAKLIG MÅLTID!

ORIENTALISK KORVGRYTA . 4 PORT.

HEJ!
Nu bjuds det på KYCKLINGKORV .
Inte alls dumt faktiskt .


500g kycklingkorv berliner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1 röd paprika
1 buljongtärning
1 msk soja
1 msk vinäger
1 liten burk ananas
salt å peppar
1 tsk basilika
1 tsk dragon
2 dl djupfrysta ärter

Så här gör DU:
SKALA löken och skiva den tunt.
Skala och hacka vitlöken.
Fräs löksorterna i lite matfett tills
löken är mjuk och glansig.
KÄRNA ur och strimla paprikan.
Rör ner den i grytan tillsammans med
tomatkross,buljongtärning,soja,vinäger
och spadet från ananasen.
Låt allt koka upp och puttra några minuter
på svag värme.
SKÄR korven i slantar.
Lägg ner dem i grytan tillsammans med
basilika och dragon.
Låt grytan koka upp på nytt och sjuda
några minuter.
TILLSÄTT ananas och ärter.
Låt grytan sjuda ytterligare några minuter.
Smaka av med salt och peppar .

SMAKLIG MÅLTID.