söndag 27 mars 2016

FIGUR - VÄNLIG CHOKLADKAKA 8-10 BITAR .

HEJSAN !

Samma  goda  smak  som våra fetare systrar !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

3  ägg  ,
2  1/2  dl  rörsocker ,
1  dl  vetemjöl ,
1/2 tsk  bakpulver ,
3/4 dl  kakao ,
2  tsk  vaniljsocker ,
2 krm  salt ,
250 g  kesella   lätt ,
1 tsk  florsocker .

SÅ HÄR GÖR  DU :
VISPA ägg och socker vitt å pösigt .
BLANDA mjöl, bakpulver,  kakao, vaniljsocker  och salt.
Rör ner det i äggblandningen  växelvis med  kesellan .
HÄLL smeten i en rund form  20 cm i diameter med
teflonbeläggning eller lätt smord och bröad .
Grädda i nedre delen av ugnen  i 200 grader ca 20 minuter,
kakan ska vara lite kladdig .
LÅT kakan kallna och pudra över florsocker vid servering.

LÄCKER  CHOKLADKAKA .
LYCKA TILL !

RÖDBETS RÖSTI 4 PERS.

HEJSAN !

Det här är gott att servera  med  gratinerad  getost  och  en  fräsch sallad
eller  till grillat  kött  och  fisk .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul  lök ,
4  potatisar ,
4 rödbetor ,
1 tsk torkad  dragon ,
salt å peppar , 2  msk  smör/margarin,
3 msk  olivolja ,

SÅ  HÄR  GÖR   DU :
SÄTT  ugnen  på  200  grader.
Skala  lök, potatis, och  rödbetor .
Riv  ner  det  med  ett  rivjärn  i  en  bunke  och  strö  på  dragon .
Krydda  med  salt  och  peppar  och  blanda  väl .
SMÄLT  smöret  tillsammans  med  oljan  i  en  gjutjärnspanna .
Häll  i  rotfruktsblandningen .
Platta  till  ytan  med  en  stekspade  till  en  3  cm  tjock  kaka .
STEK  kakan  på  medelvärme ,  ca 10 minuter  per  sida .
Du  vänder  den  enklast  med  hjälp  av  en  tallrik .
PLACERA  gjutjärnspannan  mitt  i  ugnen  och  stek  kakan i ca 10  minuter.

LYCKA  TILL !

TOBLERONE SNITTAR 40 ST.

HEJSAN !

Gillar DU TOBLERONE CHOKLAD ?   Då gillar Du dessa .

 HÄR  ÄR  RECEPTET :
100 g smör/margarin ,
1 dl strösocker ,
1 msk vaniljsocker ,
1/2 tsk bikarbonat ,
1 msk ljus sirap ,
2 dl vetemjöl ,
50 g TOBLERONE ,

SÅ HÄR GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  175  grader .
Lägg  smör, socker, vaniljsocker, bikarbonat  och  sirap  i en  matberedare
och  mixa  ljust  och  krämigt .  MIXA  sist  i  mjölet.
HACKA  TOBLERONEN .
Stjälp  ut  degen  på  lätt-mjölat  bakbord och  arbeta  in  TOBLERONEN
för  hand .
DELA  degen  i  3  bitar  och  forma  dem  till  längder ,  lika  långa som  plåten.
Lägg  längderna  på  bakpappersklädd  plåt  och platta till  dem  något .
GRÄDDA  mitt  i  ugnen  i  ca  10  minuter.
Låt  svalna  helt  och servera .
TIPS!
Förvara  SNITTARNA  i  en  burk  med  tätt-slutande  lock ,  så  bevaras
deras  sprödhet  längre .
LYCKA  TILL !