HEJSAN !
Samma goda smak som våra fetare systrar !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg ,
2 1/2 dl rörsocker ,
1 dl vetemjöl ,
1/2 tsk bakpulver ,
3/4 dl kakao ,
2 tsk vaniljsocker ,
2 krm salt ,
250 g kesella lätt ,
1 tsk florsocker .
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker vitt å pösigt .
BLANDA mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt.
Rör ner det i äggblandningen växelvis med kesellan .
HÄLL smeten i en rund form 20 cm i diameter med
teflonbeläggning eller lätt smord och bröad .
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 20 minuter,
kakan ska vara lite kladdig .
LÅT kakan kallna och pudra över florsocker vid servering.
LÄCKER CHOKLADKAKA .
LYCKA TILL !
söndag 27 mars 2016
RÖDBETS RÖSTI 4 PERS.
HEJSAN !
Det här är gott att servera med gratinerad getost och en fräsch sallad
eller till grillat kött och fisk .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök ,
4 potatisar ,
4 rödbetor ,
1 tsk torkad dragon ,
salt å peppar , 2 msk smör/margarin,
3 msk olivolja ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Skala lök, potatis, och rödbetor .
Riv ner det med ett rivjärn i en bunke och strö på dragon .
Krydda med salt och peppar och blanda väl .
SMÄLT smöret tillsammans med oljan i en gjutjärnspanna .
Häll i rotfruktsblandningen .
Platta till ytan med en stekspade till en 3 cm tjock kaka .
STEK kakan på medelvärme , ca 10 minuter per sida .
Du vänder den enklast med hjälp av en tallrik .
PLACERA gjutjärnspannan mitt i ugnen och stek kakan i ca 10 minuter.
LYCKA TILL !
Det här är gott att servera med gratinerad getost och en fräsch sallad
eller till grillat kött och fisk .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök ,
4 potatisar ,
4 rödbetor ,
1 tsk torkad dragon ,
salt å peppar , 2 msk smör/margarin,
3 msk olivolja ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Skala lök, potatis, och rödbetor .
Riv ner det med ett rivjärn i en bunke och strö på dragon .
Krydda med salt och peppar och blanda väl .
SMÄLT smöret tillsammans med oljan i en gjutjärnspanna .
Häll i rotfruktsblandningen .
Platta till ytan med en stekspade till en 3 cm tjock kaka .
STEK kakan på medelvärme , ca 10 minuter per sida .
Du vänder den enklast med hjälp av en tallrik .
PLACERA gjutjärnspannan mitt i ugnen och stek kakan i ca 10 minuter.
LYCKA TILL !
TOBLERONE SNITTAR 40 ST.
HEJSAN !
Gillar DU TOBLERONE CHOKLAD ? Då gillar Du dessa .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin ,
1 dl strösocker ,
1 msk vaniljsocker ,
1/2 tsk bikarbonat ,
1 msk ljus sirap ,
2 dl vetemjöl ,
50 g TOBLERONE ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Lägg smör, socker, vaniljsocker, bikarbonat och sirap i en matberedare
och mixa ljust och krämigt . MIXA sist i mjölet.
HACKA TOBLERONEN .
Stjälp ut degen på lätt-mjölat bakbord och arbeta in TOBLERONEN
för hand .
DELA degen i 3 bitar och forma dem till längder , lika långa som plåten.
Lägg längderna på bakpappersklädd plåt och platta till dem något .
GRÄDDA mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Låt svalna helt och servera .
TIPS!
Förvara SNITTARNA i en burk med tätt-slutande lock , så bevaras
deras sprödhet längre .
LYCKA TILL !
Gillar DU TOBLERONE CHOKLAD ? Då gillar Du dessa .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin ,
1 dl strösocker ,
1 msk vaniljsocker ,
1/2 tsk bikarbonat ,
1 msk ljus sirap ,
2 dl vetemjöl ,
50 g TOBLERONE ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Lägg smör, socker, vaniljsocker, bikarbonat och sirap i en matberedare
och mixa ljust och krämigt . MIXA sist i mjölet.
HACKA TOBLERONEN .
Stjälp ut degen på lätt-mjölat bakbord och arbeta in TOBLERONEN
för hand .
DELA degen i 3 bitar och forma dem till längder , lika långa som plåten.
Lägg längderna på bakpappersklädd plåt och platta till dem något .
GRÄDDA mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Låt svalna helt och servera .
TIPS!
Förvara SNITTARNA i en burk med tätt-slutande lock , så bevaras
deras sprödhet längre .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)