lördag 16 mars 2019
KARDEMUMMA - DRÖMMAR , CA 50 ST.
HEJSAN !
Så goda ...mmm !
Det ska vara osaltat smör i receptet, men
jag tog det jag hade hemma, normal-saltat .
ack så goda !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g osaltat/saltat rums-tempererat smör
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
3 1/2 dl vetemjöl BERTE QVARN
1 tsk hjorthornssalt
SÅ HÄR GÖR DU ;
VISPA smöret , båda sockerarterna samt kardemumman
riktigt poröst .
TILLSÄTT därefter mjölet och hjorthornssaltet och vispa .
SPRITSA små bollar på en bakplåtspappersklädd plåt ,
ca 20 på varje, eller i små pappers-formar .
GRÄDDAS i mitten av ugnen i 150 grader i ca 10 minuter.
LYCKA TILL !
FRUKOST - TURKISK YOGHURT MED BÄR OCH... 1 PORT.
HEJSAN !
...MANDEL- STRÖSSEL .
mmm...himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
11/2 dl turkisk yoghurt
2 jordgubbar (ta fram från frysen )
5-6 björnbär (ta fram från frysen)
5 physalis frukter
2 msk hackad mandel(eller rostade mandelspån)
SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL upp yoghurten i en skål.
Dela jordgubbarna och physalisfrukterna.
Häll på björnbären .
TOPPA med rostade mandelspån eller
hackad mandel.
LYCKA TILL !
VARMRÖKT LAX MED GRÄDDKOKT SAVOYKÅL, 4 PORT.
HEJSAN !
mmm..åter igen en favorit, - smaka på den här !
HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 Savoykålshuvud
1 rödlök
smör eller kokosfett att steka i
1 msk vit balsamvinäger
2 dl vispgrädde
(eller 1 dl vatten+ 1 dl vispgrädde)
salt och peppar
4 bitar varmrökt lax
1 knippa gräslök
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR kålen i strimlor och rödlöken i båtar.
Fräs i smör eller kokosfett .
SÄNK värmen och låt kålen bli mjuk .
TILLSÄTT balsamvinäger och grädde .
Låt det hela bli varmt . Smaka av med salt å peppar .
SERVERA laxen som den är med den grädde - kokta
kålen och klippt gräslök .
SMAKLIG MÅLTID
och LYCKA TILL !
KORVSTROGANOFF MED BLOMKÅLSRIS, 4 PERS.
HEJSAN !
Så himla GOOTT !
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g korv med hög kötthalt
1 gul lök
250 g färska champinjoner
smör eller kokosfett att steka i
3 dl vispgrädde eller ( 11/2 dl vatten + 11/2 dl grädde)
3 msk TOMATPURE'
1 tsk senap
salt och peppar
1 blomkålshuvud
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR korven i slantar .
HACKA löken och skiva champinjonerna.
STEK allt i omgångar i smör eller kokosfett
och lägg sedan tillsammans i en kastrull.
HÄLL på grädde och tillsätt tomat- PURE'
och senap. Smaka av med salt och peppar.
RIV blomkålen och koka ett par minuter.
Häll av vattnet och salta och peppra lite .
SERVERA grytan med blomkålsriset .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)