onsdag 27 juli 2016

LAXMOUSSE I GLAS 4- 6 PORT.


   HEJSAN !

 Perfekt att ha förrätten klar i kylen !
 Smakar riktigt gott, prova Du också !

 HÄR ÄR RECEPTET :
 2 Gelantinblad,
 100 g skivad kallrökt lax,
2 dl CREME Fraiche,
1/4 dl finhackad dill,
1/4 dl finhackad gräslök,
GARNERING :
lax,
dillvippa,
citronskiva,

Så här gör DU :
BLÖTLÄGG GELANTINBLADEN i rikligt med kallt vatten i 10 min.
Ta undan en skiva lax och finhacka resterande lax.
BLANDA hackad lax med CREME Fraiche, dill och gräslök,
rör om så att allt blandas .
TA upp GELANTINBLADEN och krama ur all vätska .
Smält dem i en kastrull med några droppar vatten .
Låt svalna .
Rör ner några msk lax-röra i GELANTINET .
Rör ner GELANTIN- och lax-röran i resterande blandning .
Fördela i små glas, t ex snapsglas .
Ställ glasen i kylen några timmar .

GARNERING :
Garnera med små bitar samman-rullad lax , dillvippa
och citronskivor i små bitar .

LYCKA TILL !