måndag 13 april 2020

FÄRSSOPPA MED BROCCOLI, 4 PERS.



                     HEJSAN !

Denna soppa passar både till lunch och middag .
Riktigt gott , som idag när det var blåsigt å kallt ute.

HÄR ÄR RECEPTET :
300 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 hönsbuljongtärningar
2 msk TOMATPURE'
2 burkar krossade tomater
6 - 7 dl vatten
1 lagerblad
1 burk kikärter
2 dl broccolibuketter
salt, peppar
TILL GARNERING :
Kryddgrönt

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och finhacka löken och vitlöken .
Fräs det hackade i oljan, ca 3 minuter.
Lägg i köttfärsen och stek under omrörning
tills den är jämnt grynig.
Smula ner buljongtärningar, tillsätt tomat-
PURE' och fräs under omrörning ca 1 min.
BLANDA i tomater, vatten och lagerblad .
Koka upp under omrörning och sjud under
lock  ca 20 minuter .
BLANDA i kikärter med spad och broccoli-
buketter.  Koka upp och sjud i ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar .
Garnera med kryddgrönt .

LYCKA TILL !

HAVSMIXKUPOL, 4 PORT.



                     HEJSAN !

Ibland vill jag göra något annorlunda
till middag, mixa lite olika livsmedel
som jag har hemma .
Så här blev det sistens ?!  HIMLA GOTT !

HÄR ÄR RECEPTET :
3 portioner fast potatismos
1 förpackning havs-mixpinnar (ca 200 g)
2 vitlöksklyftor
1/2 krm salt
2 äggulor
1 tsk citronsaft
3/4 dl olivolja
2 hårdkokta ägg
1 glas skål

GARNERING :
4 tomater
1 knippa rädisor (fick jag köpa)
1 burk oliver (ca 60 g)
1 grönsalladshuvud

SÅ HÄR GÖR DU :
GÖR ett fast potatismos, eller
om det blev över sen igår,- ta det.
SÅS :
SKALA och pressa vitlöken i en skål.
Tillsätt salt och rör ner äggulorna
och citronsaften .
Droppa ner oljan under omrörning - Sakta .
BLANDA potatismos med havs-mixpinnar,
skurna i bitar och såsen .
Skiva de hårdkokta äggen .
Lägg dem runt skålens kant och fyll upp
med potatismos .
STÄLL i kyl ett par timmar .
Stjälp upp kupolen och garnera med tillbehören.

LYCKA TILL !