lördag 29 september 2018

KRÄMIG BJÖRNBÄRS - CHEESEKAKE 12 BITAR .




                  HEJSAN !

Med CREME Fraiche blir glasyren krämig med frisk smak.
Så himla god  och riktigt grann och titta på.

HÄR ÄR RECEPTET  :
200 g digestivekex
100 g smör /margarin

FYLLNING :
400 g PHILADELPHIAOST
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
finrivet skal från 1 citron

GLASYR :
4 dl CREME Fraiche
1 dl florsocker
3 dl björnbär

SÅ HÄR GÖR DU :
KÖR digestivekexen i en matberedare eller stöt dem i en mortel.
Smält matfett och häll det över smulorna .
TRYCK ut smulorna i en smord form med avtagbar kant, 24 cm i diam.
Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 5 - 10 min.
VISPA färskost, ägg och socker med en elvisp till en slät smet.
Rör ner citronskalet och bred ut smeten i formen.
Grädda  cheesecaken i nedre delen av ugnen i 30 - 35 min  och låt den svalna.
BLANDA CREME Fraiche  och florsocker och bred det ovanpå .
Toppa med björnbär .

LYCKA TILL !

MÖRA APELSINKRANSAR, 22 ST




                       HEJSAN !

DET här är en lagom söt kaka med frisk smak av apelsin.
Visst kan det här bli en ny favorit för många ?

HÄR ÄR RECEPTET :
1OO g smör/margarin
2 1/2 dl vetemjöl = BERTE QVARN
1 1/2 msk potatismjöl
2 msk råsocker
1 msk koncentrerad apelsinjuice
PENSLING :
uppvispat ägg
1 msk lättsötad aprikosmarmelad
UGN :200 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
MÄT upp alla ingredienser i en matberedare.
Arbeta samman till en deg på högsta hastighet
endast en kort stund.  Låt degen vila kallt 20 min.
DELA degen i 22 bitar .
Dela varje bit på mitten och rulla ut till smala
längder, ca 12 cm långa .
Sno längderna om varandra två och två .
Forma till kransar och lägg på plåt med bakplåts-
papper . PENSLING : Blanda ägg och marmelad .
Pensla kakorna med blandningen .
GRÄDDA mitt i ugnen  ca 10 minuter.

Hoppas att Ni gillar dom!
LYCKA TILL !