Pressa 6 kokta potatisar.
Mixa eller mal 2 hg hasselnötter.
Hacka 1 gul lök .
Blanda alla ingredienser och
smaka av med salt och peppar
och någon krydda som DU gillar.
Forma smeten till små biffar
och stek dem gyllenbruna i smör .
Jag gillar timjan somm krydda
men DU kan prova DIG fram .
söndag 19 juli 2009
CHOKLADKAKA MED KÖRSBÄR .
Denna är smaskens till kaffet.
prova .
175 GRADER.
smält 150 g smör och 200g riktigt mörk
choklad (70-80 % kakao )
Vispa 4 ägg och 2 1/2 dl socker
så det blir riktigt pösigt .
Blanda i 3 dl mjöl ,tillsätt
choklad och smör i ägg - och
sockerblandningen .
Tillsätt 2 dl körsbär och
1 1/2 dl körsbärslikör i smeten.
Rör försiktigt så att allt blandas .
Grädda i smord och bröad form
med löstagbar botten i ca 45 min.
Strö gärna florsocker över kakan
eller glasera den med en blandning
av smält choklad , 2 msk smör och 1/2 dl grädde .
NJUUT !
prova .
175 GRADER.
smält 150 g smör och 200g riktigt mörk
choklad (70-80 % kakao )
Vispa 4 ägg och 2 1/2 dl socker
så det blir riktigt pösigt .
Blanda i 3 dl mjöl ,tillsätt
choklad och smör i ägg - och
sockerblandningen .
Tillsätt 2 dl körsbär och
1 1/2 dl körsbärslikör i smeten.
Rör försiktigt så att allt blandas .
Grädda i smord och bröad form
med löstagbar botten i ca 45 min.
Strö gärna florsocker över kakan
eller glasera den med en blandning
av smält choklad , 2 msk smör och 1/2 dl grädde .
NJUUT !
KRASSESOPPA 3-4 PORT.
Prova detta DU .
Koka 2 hg Krasseblad
med 5 hg skalad potatis
mjuka i lite saltat vatten .
Mixa allt och späd med mjölk .
Lägg i lite hackade och
förvälda krasseblad innan
soppan serveras.
Garnera med krasseblad .
Alltid kul att prova , det smakar gott .
Koka 2 hg Krasseblad
med 5 hg skalad potatis
mjuka i lite saltat vatten .
Mixa allt och späd med mjölk .
Lägg i lite hackade och
förvälda krasseblad innan
soppan serveras.
Garnera med krasseblad .
Alltid kul att prova , det smakar gott .
PLOMMONMARMELAD . CA 1 KG
Hej , hoppas att NI är kvar
och tittar på min receptsida då o´då .
Jag har åter- igen varit inlagd på
sjukhus i 3 veckor lite drygt, men
är nu hemma igen....
Så nu drar vi igång igen .
1 kg plommon
1/2 dl vatten 6 dl strösocker
1 liten citron
SÅ HÄR GÖR DU :
Skölj och kärna ur plommonen.
Lägg dem i en kastrull
tillsammans med vattnet.
Koka sönder dem på svag värme.
Tillsätt sockret .
Riv det gula på citronen
och blanda ner det tillsammans
med citronsaften.
Koka marmeladen på svag värme
under omrörning tills den
tjocknat något .
Gör marmeladprov.
Häll upp på varma burkar
och låt kallna .Förvara kallt .
MARMELADPROV :
Slå upp lite marmelad på ett
kallt fat och låt snabbkallna i kylen.
Dra en sked igenom marmeladen ,
som är färdig om spåret inte flyter ut .
All lycka till .
och tittar på min receptsida då o´då .
Jag har åter- igen varit inlagd på
sjukhus i 3 veckor lite drygt, men
är nu hemma igen....
Så nu drar vi igång igen .
1 kg plommon
1/2 dl vatten 6 dl strösocker
1 liten citron
SÅ HÄR GÖR DU :
Skölj och kärna ur plommonen.
Lägg dem i en kastrull
tillsammans med vattnet.
Koka sönder dem på svag värme.
Tillsätt sockret .
Riv det gula på citronen
och blanda ner det tillsammans
med citronsaften.
Koka marmeladen på svag värme
under omrörning tills den
tjocknat något .
Gör marmeladprov.
Häll upp på varma burkar
och låt kallna .Förvara kallt .
MARMELADPROV :
Slå upp lite marmelad på ett
kallt fat och låt snabbkallna i kylen.
Dra en sked igenom marmeladen ,
som är färdig om spåret inte flyter ut .
All lycka till .
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)