onsdag 9 januari 2019

VINTERVÄRMAREN.




                      HEJSAN !

Kryddig äppeldryck att ta med i termos eller
mysa med i soffan en ruggig kväll . -Jättegott !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 liter äppeljuice, drickfärdig
5 kryddnejlikor
15 kryddpepparkorn
4 stjärnanis
1 cm färsk ingefära
2 kanelstänger
juicen från 1 limefrukt
1 CARAMBOLA  att garnera med

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp alla ingredienser utom limejuice och CARAMBOLA
i en kastrull .  Stäng av plattan och låt drycken dra under lock i
30 minuter .  Tillsätt  limejuicen och värm försiktigt .
HÄLL upp i ett vackert glas,  garnera med tunt skivad
CARAMBOLA .
Sila bort kryddorna om drycken ska förvaras i termos .

LYCKA TILL !

MIN SUPERGODA TOSCATÅRTA.




                       HEJSAN !

Jag överdriver inte när jag säger att ALLA älskar denna  Toscatårta.
Både unga och  gamla .
En Toscatårta är alltid god .  Idealisk kaka att ha på lut i frysen är
det också, för tårtan blir som nybakad när den tinat.
Tinas bäst i plastpåsen i rumstemperatur .

HÄR ÄR RECEPTET:
2 ägg
2 dl socker, knappt
2 dl vetemjöl, BERTE QVARN
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
100 g smält smör
GLASYR :
50 g smör
1/2 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 påse flagad mandel

SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker tills det pöser - bäst är att
använda elvisp .
Tillsätt mjölet, som först blandats med bakpulvret .
Blanda även ner mjölken och sist smält, avsvalnat
fett .  Häll smeten i en väl smord och bröad form
och grädda kakan i 175 grader i ca 25 minuter (i mitten av ugnen)
GÖR under tiden GLASYREN, genom att lägga
alla ingredienserna i en liten kastrull .Värm det hela
försiktigt, men låt det ej komma i kokning, för då kan
glasyren sockra sig.
BRED ut glasyren över den knappt färdiga kakan och
grädda ytterligare ca 10 minuter eller tills glasyren
fått läcker ljust brun färg .

LYCKA TILL !
Ni ångrar Er inte !