lördag 21 juni 2008

SKINKA MED GRÖNSAKER O´ OSTSÅS. 4 PERS.

Ibland vet man inte vad
man ska ha till middag !
Då kan det vara bra att ha en
burkskinka hemma.
Kolla här!

300 g burkskinka
1-2 paket frysta grönsaker eller
lättkokta färska ,t ex. morot ,
broccoli, blomkål ,purjolöksbitar.

OSTSÅS.
4 tsk vetemjöl
4 tsk smör
4 dl mjölk
salt o peppar
50 g riven, lagrad ost
persilja

Så här gör Du:
Koka grönsakerna,enl.anvisning
eller skurna i bitar i lättsaltat vatten.
Koka dem knappt mjuka.
Blanda mjöl och smör och vispa
ner i den kokande mjölken.
Sjud på svag värme ,
under vispning några minuter.
Smaksätt med salt o´peppar
och rör ner den rivna osten.
Skiva upp skinkan och
lägg på ett serveringsfat.
Lägg på eller runt om,
de avrunna, varma grönsakerna,
häll ostsåsen över och strö på
lite finhackad persilja.

Det här går snabbt .
jättegott.

RABARBERDESSERT 5 PORT.

3/4 kg rabarber
4 dl vatten
2 msk potatismjöl
1 msk färskpressad citronsaft
1 1/2 -2 dl suketter strö
eller 2 1/2-3 1/2 dl flytande suketter

Så här gör Du:
Skölj rabarberstjälkarna,skala dem,
om de är grova.
Skär stjälkarna i 3 cm långa bitar.
Koka upp vatten i en kastrull,
lägg i rabarbern och sjud den mjuk.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten.
Lyft av kastrullen från värmen
och rör ner redningen.
Sätt kastrullen ett ögonblick på plattan
igen , så att krämen får ett hastigt uppkok .
Låt krämen svalna i 10 min.
Rör ner citronsaft och smaksätt med sötnings-
medel
Häll upp krämen i en skål.
Servera med kall mjölk eller gräddmjölk.

mmm, gott!