söndag 23 augusti 2020

MIN BÄSTA PÄRONKAKA .



                        HEJSAN !

Av  väninnan  Britt,  fick  jag  det  här  receptet
för  många  år  sedan och  kakan  är  fortfarande
en  favorit  i  familjen .
HÄR ÄR RECEPTET :
5 - 6  päron, förvällda , eller
1  stor  burk
100 g smör / margarin
1 dl strösocker
3 ägg
2 msk vetemjöl
100 g mald sötmandel
4 malda bittermandlar
1 påse flagad mandel
UGN : 200 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG  de  avrunna  päronen  i  en  smord  och  bröad
form  med  löstagbar  botten .
RÖR  smör  och  socker  pösigt .
Tillsätt  äggen,  ett  i  taget och  rör  kraftigt .
Blanda  ner  mandeln  blandad  med  mjölet .
HÄLL  smeten  över  päronen,  strö  över  flagad  mandel
och  grädda  i  mitten  av  ugnen  ca  35  minuter .
SERVERA  kakan  ljummen , men  gärna med  en  klick
vispad  grädde eller  halvsmält  glass .

Kakan går bra att frysa .

LYCKA TILL !