HEJSAN !
Härom dagen fick jag för mig att jag skulle baka dessa
supergoda bullar , mm... ! Det här blir med smak av äpple ,
mandel och kanel .
Och just att baka dem i långpanna , tycker jag är väldigt käckt .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör eller margarin, 3 1/2 dl mjölk, 50 g jäst, 1 1/2 tsk kardemumma-mald
1 dl strösocker, ca 10 dl vetemjöl + lite till utbakningen .
FYLLNING :
75 g smör, rumsvarmt, 1 tsk mald kanel, 3/4 dl rörsocker, 2 äpplen
PENSLING : 1 ägg
GARNERING : 1 dl hackad sötmandel, 2 msk rörsocker
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret i en kastrull . Tillsätt mjölken och värm det till 37 grader.
SMULA ner jästen i en degbunke. RÖR ut jästen med degvätskan .
Tillsätt kardemumma, socker och mjöl .
ARBETA ihop till en smidig deg för hand eller i maskin .
Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter .
TA upp degen på mjölat bakbord . KAVLA ut den till en platta .
Bred ut smöret på degen . Strö över kanel och rörsocker .
SKALA äpplena och riv dem grovt. FÖRDELA det över degen
och rulla ihop den från långsidan . SKÄR rullen i 24 bitar .
LÄGG bullarna med snittet uppåt i en långpanna, 30 x 40 cm ,
bakplåtspapper . LÅT dem jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER .
PENSLA bullarna med uppvispat ägg och strö över mandel
och rörsocker .
GRÄDDA bullarna mitt i ugnen i ca 20 minuter .
Skär bullarna i rutor eller bryt loss bitar .
LYCKA TILL !