fredag 10 februari 2023

MIN KANELBULLE - SOCKERKAKA , 30 BITAR .

 

                     HEJSAN  !


KANELBULLESOCKERKAKA ,

är en luftig och saftig sockerkaka som smakar 

precis som nygräddade kanelbullar , färdig på

knappt en timme .

Visst kan man väl bli vansinnigt sugen på

nygräddade kanelbullar ibland , men  tar 

längre tid att göra.

Så varför inte smaka denna supergoda kaka !


HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör / margarin 

6 ägg

4 dl strösocker

2 1/2 dl filmjölk

6 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

FYLLNING :
2 dl brun farin

1/2 dl mald kanel

1 msk stött kardemumma

FROSTING :
100 g rumsvarmt smör

220 g färskost

1 1/2 dl vispgrädde

1 msk vaniljsocker

3 dl florsocker 

                                                                      

SÅ HÄR GÖR DU :

1)  Förbered fyllningen genom att blanda 

samtliga ingredienser i en bakbunke .

Ställ  åt sidan .

2)  SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER 

och klä en långpanna 40 x 30 cm med bakplåtspapper.

3)  Gör sockerkakan . Smält smöret och ställ åt sidan .

4)  Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt med el-

visp i 5 minuter .

Vänd sedan ner filmjölk och smält smör .

Tillsätt de torra ingredienserna och vänd ihop till en 

klumpfri smet .

5)  Fördela  hälften av smeten i långpannan och strö

sedan över fyllningen .

Stryk sedan över resterande smet .

6)  GRÄDDA  kakan mitt i ugnen i 35 - 40 minuter.

Ta ut och låt svalna helt .

7)  GÖR FROSTINGEN :

Vispa smör och strösocker, färskost, grädde och 

vaniljsocker lite i taget under vispning och vispa 

till en fluffig frosting .

8)  BRED  frostingen  på den avsvalnade kakan .

Pudra eventuellt lite kanel över före serveringen .


LYCKA TILL !

mm...!