HEJSAN !
KANELBULLESOCKERKAKA ,
är en luftig och saftig sockerkaka som smakar
precis som nygräddade kanelbullar , färdig på
knappt en timme .
Visst kan man väl bli vansinnigt sugen på
nygräddade kanelbullar ibland , men tar
längre tid att göra.
Så varför inte smaka denna supergoda kaka !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör / margarin
6 ägg
4 dl strösocker
2 1/2 dl filmjölk
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
FYLLNING :
2 dl brun farin
1/2 dl mald kanel
1 msk stött kardemumma
FROSTING :
100 g rumsvarmt smör
220 g färskost
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
SÅ HÄR GÖR DU :
1) Förbered fyllningen genom att blanda
samtliga ingredienser i en bakbunke .
Ställ åt sidan .
2) SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER
och klä en långpanna 40 x 30 cm med bakplåtspapper.
3) Gör sockerkakan . Smält smöret och ställ åt sidan .
4) Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt med el-
visp i 5 minuter .
Vänd sedan ner filmjölk och smält smör .
Tillsätt de torra ingredienserna och vänd ihop till en
klumpfri smet .
5) Fördela hälften av smeten i långpannan och strö
sedan över fyllningen .
Stryk sedan över resterande smet .
6) GRÄDDA kakan mitt i ugnen i 35 - 40 minuter.
Ta ut och låt svalna helt .
7) GÖR FROSTINGEN :
Vispa smör och strösocker, färskost, grädde och
vaniljsocker lite i taget under vispning och vispa
till en fluffig frosting .
8) BRED frostingen på den avsvalnade kakan .
Pudra eventuellt lite kanel över före serveringen .
LYCKA TILL !
mm...!