HEJSAN !
Den här rätten är mild i smaken utan att vara menlös
och vacker med alla färgerna .
Dessutom lättlagad - mat får bara vara krånglig
när man har gott om tid .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 stor kyckling
4 medelstora morötter
4 små palsternackor
1 stor purjolök
5 dl hönsbuljong
4 dl matlagningsvin /vitt
salt
svart- och vitpeppar
1 knippa persilja , klippt
SÅ HÄR GÖR DU :
1) KOKA buljongen i en stor kastrull
Dela kycklingen i mindre bitar under
tiden .
Häll vinet i kastrullen när buljongen är
klar och lägg ner kycklingköttet .
Låt sjuda ca 25 minuter .
2) SKALA och strimla under tiden
morötterna och palsternackan, skär
purjon i bitar .
3) LÄGG morötterna , palsternackan och
purjon i kastrullen och peta ner dem i buljongen .
Salta och peppra och låt puttra vidare i ca 20 min
tills allt är genomkokt och kycklingköttet lätt
lossnar från benen .
4) STRÖ över persiljan och servera med kokt potatis .
HOPPAS DET SMAKAR !
LYCKA TILL !