måndag 10 februari 2020
VARMA PERSIKOR , 4 PORT.
HEJSAN !
En mycket lättgjord efterrätt .
Servera den gärna med iskall
vispad grädde smaksatt med
vaniljsocker .
HÄR ÄR RECEPTET :
8 PERSIKOHALVOR
100 g smör/margarin
1 dl brun farin
50 g flagad rostad mandel
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÖRJ en ugnsform och lägg ut
PERSIKOHALVORNA .
Blanda smör och farin och lägg
en klick i varje PERSIKOHALVA.
STÄLL in i ugnen på 200 grader
ca 20 minuter .
LYCKA TILL !
Varma persikor i farinsås är lika gott som lättgjort .
KATRINPLOMMON SUFFLE' 4 - 6 PORT
HEJSAN !
Hemligheten med en lyckad SUFFLE
är att inte ha bråttom och inte öppna
ugnsluckan förrän SUFFLEN är klar.
mmm...himla gott och luftigt !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g katrinplommon utan kärnor
6 äggvitor
1 dl strösocker
SÅ HÄR GÖR DU :
BLÖTLÄGG katrinplommonen några timmar .
Kör dem till mos i en mixer eller matberedare .
Vispa äggvitorna till hårt skum och rör
försiktigt i sockret .
Vänd ner plommonmoset med varsam hand
så att så mycket luft som möjligt stannar kvar.
HÄLL smeten i en smord och sockrad SUFFLE'-
form .
GRÄDDA i 175 grader 35 minuter.
Bär fram den till bordet och servera den gärna
med kall vispad grädde smaksatt med vaniljsocker.
KATRINPLOMMONSUFFLE',
en klassiker bland efterrätter, kräver inte mycket
arbete, bara lite omsorg .
LYCKA TILL !
MIN FINA ÄPPELPAJ , 6 PORT.
HEJSAN !
En snabb-gjord och god efterrätt
som passar året om .
Vaniljsås eller vispad grädde
är gott till .
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
150 g saltat smör
2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
FYLLNING :
4 äpplen
2 msk ljus sirap
smör
kanel
pärlsocker
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret och blanda med
mjöl, socker och bakpulver till
en slät deg .
Tryck ut den tunt i en pajform.
Skala och skiva äpplena och lägg
dem som " taktegel" i pajskalet .
Häll över sirapen och täck med
ett tunt lager hyvlat smör .
Strö på rikligt med kanel och
pärlsocker .
GRÄDDA i 225 grader ca 30 min
tills pajen fått fin färg .
Ett sött mousserande vin blir
pricken över i:et .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)