tisdag 17 juli 2018

HJORTRONKAKA CA 10 BITAR.




                            HEJSAN !

Med  vispad  grädde  blir  den  här  härligt  söta
kakan  komplett .  Så  gott !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

150  g  smör , margarin,
3/4  dl  strösocker ,
3/4  dl  marsanpulver ,
1  tsk  bakpulver ,
1  tsk  vaniljsocker ,
2 ½  dl  kärnvetemjöl ,
FYLLNING :
250  g  rensade  hjortron
(alt 5  dl  färdig  hjortronsylt )
2 ½  dl  strösocker ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  175  grader .
Mixa  samtliga  ingredienser  till  degen .
Tryck  ut  den  i  en  smord  pajform
med  höga  kanter  ca  24  cm  i  diameter.
LÄGG  bär  och  socker  i  en  kastrull.
Låt  koka   ca  15  minuter .
Låt  sylten  svalna .
FYLL  formen  med  sylten .
Grädda  kakan  mitt  i  ugnen  i  20 - 25  min.

SERVERAS  ljummen  med  vispad  grädde .

TREVLIG  SOMMAR !

TIPS !



                 HEJSAN !

Gräddar  Du  pannkakor  ibland ?
Jag  byter  ut  en  del  av  mjölet
mot  havregryn .
Både  nyttigt  och  gott !

TREVLIG  SOMMAR !

TIPS !



                        HEJSAN !

Baguette  över ?

Om  baguetten  hunnit  bli  lite  torr  skivar  jag
upp  den,  brer  på  smör,  lägger  på  lite  pålägg
och  toppar  med  ost .  Sedan  är  det  bara  in  i
ugnen  en  stund  så  blir  brödet  som  nybakat
och  man  kan  avnjuta  små  varma  mackor .

TREVLIG  SOMMAR !

MAUDS ÄPPLEKAKA .



         
                             HEJSAN !

Jag  var  så  sugen  på  något  till  kaffet
- så  då  blev  det  så  här !

VARSÅGODA !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
3  äpplen ,
2  tsk  kanel ,
1  hg  smör/margarin ,
2  dl  strösocker ,
1  ägg ,
4  dl  kärnvetemjöl ,
2  tsk  bakpulver ,
1 ½  dl  mjölk ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKALA  äpplena,  skär  dem  i  små  tärningar .
Lägg  dem  i  en  skål  och  strö  över  kanel .
RÖR  smör  och  socker  poröst .
Tillsätt  ägget  och  kärnvetemjölet  som  blandats
med  bakpulvret .
HÄLL  på  mjölken  och  blanda  till  sist  ner
äppeltärningarna .
HÄLL  smeten  i  en  smord  och  mjölad  form
och  grädda  kakan  i  175  grader  varm  ugn
omkring  45  minuter .
STJÄLP  upp  kakan .

SERVERA  kakan  ljummen  eller  kall,  gärna
med  vaniljsås  eller  vispad  grädde .

TREVLIG  SOMMAR !