tisdag 17 juli 2018
HJORTRONKAKA CA 10 BITAR.
HEJSAN !
Med vispad grädde blir den här härligt söta
kakan komplett . Så gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör , margarin,
3/4 dl strösocker ,
3/4 dl marsanpulver ,
1 tsk bakpulver ,
1 tsk vaniljsocker ,
2 ½ dl kärnvetemjöl ,
FYLLNING :
250 g rensade hjortron
(alt 5 dl färdig hjortronsylt )
2 ½ dl strösocker ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Mixa samtliga ingredienser till degen .
Tryck ut den i en smord pajform
med höga kanter ca 24 cm i diameter.
LÄGG bär och socker i en kastrull.
Låt koka ca 15 minuter .
Låt sylten svalna .
FYLL formen med sylten .
Grädda kakan mitt i ugnen i 20 - 25 min.
SERVERAS ljummen med vispad grädde .
TREVLIG SOMMAR !
TIPS !
HEJSAN !
Gräddar Du pannkakor ibland ?
Jag byter ut en del av mjölet
mot havregryn .
Både nyttigt och gott !
TREVLIG SOMMAR !
TIPS !
HEJSAN !
Baguette över ?
Om baguetten hunnit bli lite torr skivar jag
upp den, brer på smör, lägger på lite pålägg
och toppar med ost . Sedan är det bara in i
ugnen en stund så blir brödet som nybakat
och man kan avnjuta små varma mackor .
TREVLIG SOMMAR !
MAUDS ÄPPLEKAKA .
HEJSAN !
Jag var så sugen på något till kaffet
- så då blev det så här !
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 äpplen ,
2 tsk kanel ,
1 hg smör/margarin ,
2 dl strösocker ,
1 ägg ,
4 dl kärnvetemjöl ,
2 tsk bakpulver ,
1 ½ dl mjölk ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA äpplena, skär dem i små tärningar .
Lägg dem i en skål och strö över kanel .
RÖR smör och socker poröst .
Tillsätt ägget och kärnvetemjölet som blandats
med bakpulvret .
HÄLL på mjölken och blanda till sist ner
äppeltärningarna .
HÄLL smeten i en smord och mjölad form
och grädda kakan i 175 grader varm ugn
omkring 45 minuter .
STJÄLP upp kakan .
SERVERA kakan ljummen eller kall, gärna
med vaniljsås eller vispad grädde .
TREVLIG SOMMAR !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)