fredag 18 maj 2018
UNGHERRAR,... 40-50 ST.
HEJSAN !
Detta är en småkaka som riktigt smälter
i munnen ..... jag vet inget godare, - måste
ta två !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 1/2 dl vetemjöl (BERTE QVARN)
1 dl marsanpulver
(för kokning),
1 tsk bakpulver ,
1 dl socker ,
250 g smör eller margarin ,
PENSLING :
ägg + pärlsocker ,
UGN : 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA de torra ingredienserna .
Arbeta in fettet med fingertopparna .
Arbeta samman till en deg .
Låt den vila kallt i minst 1 timme .
RULLA ut degen till finger-tjocka längder .
Pensla dem med uppvispat ägg, strö på
pärlsocker och skär i 5 cm långa bitar .
LÄGG dem på bakpappersklädd plåt
och GRÄDDA ca 10 min. i mitten
av ugnen .
ALL LYCKA TILL !
BANANCHOKLAD,....4 PERS.
HEJSAN !
mmm.....himla gott !
Dessert med frukt som bas ger en
spännande glasskänsla .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 frysta, skivade bananer ,
1 msk kakao ,
1 msk honung ,
1-2 msk vatten ,
1 msk hackad mörk choklad eller
2 msk krossade råa kakaobitar ,
myntablad till garnering .
SÅ HÄR GÖR DU :
LÅT bananerna tina i ca 10 minuter .
MIXA banan, kakao och honung till en
slät glass i en matberedare .
Tillsätt vattnet till rätt konsistens .
SKOPA upp i skålar och
TOPPA med choklad- /kakaobitar och mynta .
LYCKA TILL !
MOAS FRESTELSE,.... 4 PORT.
HEJSAN !
När mina barn var små, ville dom inte äta Janssons frestelse
med sill och allt !
Då föddes denna skapelse ! MOAS FRESTELSE.
HÄR ÄR RECEPTET :
5 - 6 potatisar ,
1 - 2 purjolökar ,
4 hg blandfärs ,
3 dl kaffegrädde ,
2 msk smör / margarin ,
2 tsk salt ,
1 tsk curry ,
1 / 2 tsk vitpeppar ,
1 / 2 tsk krossad rosmarin ,
SÅ HÄR GÖR DU :
STRIMLA potatisen grovt och skölj strimlorna väl .
STEK potatisen lätt .
Blanda i den skurna purjolöken och bryn den lätt .
SMÖRJ en ugnseldfast form och lägg i ett lager
potatis och purjolök .
KRYDDA färsen och lägg ett lager färs ovanpå
potatisen - purjolöken i formen .
TÄCK med ett lager potatis - purjolök och låt rätten
först brynas i 200 - 225 graders ugn .
SPÄD med grädden och låt stå ytterligare ca 40-45 min.
SERVERA med en god sallad, gärna med skivade tomater.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)