torsdag 27 juli 2017

FRIDAS PEPPARKAKA .


           HEJSAN !
Nu  bakar  jag  FRIDAS  PEPPARKAKA .
Det  är  en  gammaldags  mjuk  pepparkaka  med  många kryddor
och  lite  lingonsylt - precis  som  förr.
Den  håller  sig  saftig  och  är  heller  inte  så  dyr .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 ÄGG ,
1 1/2 DL  FILMJÖLK ,
1  TSK  INGEFÄRA ,
1  TSK  STÖTT  KARDEMUMMA ,
1/2  TSK  MALDA  NEJLIKOR ,
1  TSK  KANEL ,
3  DL  VETEMJÖL ,
1  TSK  BIKARBONAT ,
50 G  SMÖR ,
1/2 DL  LINGONSYLT,

SÅ  HÄR  GÖR  DU:
VISPA  ägg  och  socker  pösigt,  tillsätt  filen ,
kryddor  och  mjölet  blandat  med  bikarbonaten.
RÖR  sist  ner  det  smälta  smöret  och  lingonsylten.
HÄLL  smeten  i  en  smord,  bröad/mjölad  rund
form,  rymd  ca  1  liter,  och  GRÄDDA  i  ca  45  minuter
eller  tills  kakan  känns  torr .

OBS!
         ISTÄLLET  FÖR  ALLA  KRYDDOR ,  KAN  DU  TA
  2,5  TSK  PEPPARKAKSKRYDDA .
         jag  tycker  det  är  lättare .

              LYCKA  TILL !