fredag 7 november 2008

KÖTTBULLAR MED SALTGURKA ,GRÄDDSÅS OCH ÄPPELSTRÖSSEL. 4 PORT.

Nu är jag här igen , allt tar sin lilla tid....

400 g nötfärs
1 liten gul lök
1 ägg
1/2 dl gräddfil
1 dl finhackad saltgurka
1/2 dl finhackad persilja
1 tsk salt
1 krm peppar
smör att steka i

SÅS:
2 1/2 dl kelda gräddsås
1 msk vinbärsgele
SERVERA med 1 syrligt äpple

Så här gör Du:
Skala och finhacka löken.
Blanda färsen väl med lök,ägg ,
gräddfil, saltgurka,persilja,
salt och peppar.
Rulla 25 köttbullar.
Bryn dem runt om i smör i
en stor stekpanna.
Fortsätt att steka på medelvärme 7-8 min.
Värm såsen och rör ner gelen.
Kärna ur och skär äpplet i små tärningar.
Servera köttbullarna med såsen ,
äppelströsslet och potatismos.

En annan variant på köttbullar.
Jättegoda prova Du med.