torsdag 28 juni 2018

SHERRY- DOFTANDE KASSLER 4 PERS.



                           HEJSAN !

mmm... !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
6  hg  benfri  kassler ,
3  msk  sherry ,
2  dl  vispgrädde ,
3  msk  chilisås ,
1  tsk  curry ,
salt å peppar ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Skiva  kasslern  och  lägg skivorna  lite
omlott  i  en  eldfast  form .
Droppa  över  sherryn  och  låt  stå  och
dra åt  sig  smaken  i  1  timme.
Vispa  grädden,  blanda  i  chilisås  och
curry . Smaksätt  med  salt  och  peppar .
Häll  såsen  över  köttet .
Sätt  in  formen  i  200  grader  i  30 - 35
minuter,  tills  gratängen  har  fått  fin  färg.
SERVERA  med  potatis,  HARICOT VERTS
och  grönsallad .

Hoppas  att  det  smakar ,

TREVLIG  SOMMAR !


SPETT PÅ GRILLEN !...4 PERS.




                        HEJSAN !

Smaka på det här,  - så himla gott !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
500 - 600 g  FLÄSKKARRE ,
1  tsk salt ,
2 krm svartpeppar ,
1-2 rödlökar, hackade
2 msk hackad persilja,
2 msk rödvinsvinäger,
1 dl  rödvin ,
SALLAD :
1  ask  körsbärstomater , delade,
1/2  gurka,  skalad,  skivad
1  rödlök , skivad
1  dl  stora  oliver,
150  g  fetaost,  i  bitar
2  msk  olivolja ,
salt å peppar ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKÄR  köttet  i  2-3 cm  kuber.
Lägg  i  en  bunke,  salta  och  peppra .
Tillsätt  rödlök, persilja,  vinäger  och  vin.
Blanda  väl  och låt köttet marinera  i
3  timmar,  gärna  över  natten.
LÄGG tomater,  gurka, lök  och  oliver  i
en  skål.
Vänd  ner  osten .
Ringla  över  oljan  och  strö  på  salt å peppar.
TRÄ UPP  köttbitarna  på  spett .
Stek  dem  runt  om  i  en  het  panna  ca  10  min.

SERVERA  spetten  på  salladsbädd .

SMAKLIG MÅLTID,

TREVLIG  SOMMAR !