mmm... jättego´a.
200g rumsvarmt smör
200 g mandelmassa,färdigköpt
5 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl punsch
PENSLING OCH GARNERING:
äggvita och mandelspån.
UGN 175 grader.
RÖR smöret poröst.
Riv mandelmassan på råkostjärn .
Rör ner den tillsammans med puschen
i smöret.
ARBETA in mjölet i smeten.
FORMA små bollar ca 40 st.
Pensla dem med lätt uppvispad äggvita.
Doppa bollarna i mandelspån.
LÄGG kakorna på bakpappersklädd plåt
och grädda dem mitt ugnen ca 10-12 min.
Låt kakorna svalna på galler .
De går att frysa.
LYCKA TILL!
söndag 2 december 2012
INGEFÄRSKAKA.
Den här kakan är en typisk Jul-kaka,
med en härlig smak av syltad ingefära.
200g smör
2 dl brunt farinsocker
2 ägg
3 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1/2 -1 dl syltad ingefära
1 tsk malen ingefära
GARNERING:
florsocker
UGN:170 grader.
Så här gör DU:
RÖR smör och farinsocker ljust och poröst.
Tillsätt äggen ett i sänder under fortsatt
kraftig omrörning.
Rör ytterligare en stund.
TILLSÄTT syltad ingefära.
BLANDA samman vetemjöl med bakpulver
och malen ingefära.
Rör ner det i smeten omväxlande med mjölken.
HÄLL smeten i en smord och bröad ca
1 1/2 liters,form.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 50-55 minuter
eller tills kakan har fått fin färg och känns torr.
LÅT kakan vila några minuter i sin form
innan den stjälpes upp och får svalna.
DU kan frysa kakan.
LYCKA TILL MED BAKET!
med en härlig smak av syltad ingefära.
200g smör
2 dl brunt farinsocker
2 ägg
3 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1/2 -1 dl syltad ingefära
1 tsk malen ingefära
GARNERING:
florsocker
UGN:170 grader.
Så här gör DU:
RÖR smör och farinsocker ljust och poröst.
Tillsätt äggen ett i sänder under fortsatt
kraftig omrörning.
Rör ytterligare en stund.
TILLSÄTT syltad ingefära.
BLANDA samman vetemjöl med bakpulver
och malen ingefära.
Rör ner det i smeten omväxlande med mjölken.
HÄLL smeten i en smord och bröad ca
1 1/2 liters,form.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 50-55 minuter
eller tills kakan har fått fin färg och känns torr.
LÅT kakan vila några minuter i sin form
innan den stjälpes upp och får svalna.
DU kan frysa kakan.
LYCKA TILL MED BAKET!
VALNÖTSKAKA.
Det här är en läcker kaka,ett av mina
allra bästa recept.
Så prova DU med och säg vad DU tycker.
250 g smör
3 dl socker
4 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
75 g hackad mörk blockchoklad
2 påsar grovhackade valnötter
(40 g /påse)
UGN:175 GRADER
GLASYR:
2 dl florsocker+1 1/2-2 msk mjölk
GARNERING:
hela valnötter
Så här gör DU:
SMÖRJ och bröa en 2 -liters form.
RÖR smör och socker poröst.
Tillsätt under omrörning äggen,
ett i taget.
BLANDA mjöl,bakpulver,choklad
och nötter.
Rör ner det i äggsmeten.
HÄLL smeten i formen och grädda ca 1 timme
i nedre delen av ugnen.
Stjälp upp kakan och låt den kallna.
GLASERA kakan och garnera med några valnötter.
LYCKA TILL!
allra bästa recept.
Så prova DU med och säg vad DU tycker.
250 g smör
3 dl socker
4 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
75 g hackad mörk blockchoklad
2 påsar grovhackade valnötter
(40 g /påse)
UGN:175 GRADER
GLASYR:
2 dl florsocker+1 1/2-2 msk mjölk
GARNERING:
hela valnötter
Så här gör DU:
SMÖRJ och bröa en 2 -liters form.
RÖR smör och socker poröst.
Tillsätt under omrörning äggen,
ett i taget.
BLANDA mjöl,bakpulver,choklad
och nötter.
Rör ner det i äggsmeten.
HÄLL smeten i formen och grädda ca 1 timme
i nedre delen av ugnen.
Stjälp upp kakan och låt den kallna.
GLASERA kakan och garnera med några valnötter.
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)