fredag 30 september 2016

PARISARE . 10 ST.


HEJSAN !

Visst hände det väl någon gång att farmor å jag ,
gick på KAF'E .
Då ville jag gärna ha en PARISARE , mm...så gott .
Parisare är en fin-kaka  för mig än idag .
Här ska Du helst använda en kruskavel, men det
går med vanlig kavel också.
DET ÄR SOCKRET SOM GER SMAK OCH
KRISPIGHET TILL KAKORNA .

HÄR ÄR RECEPTET :
4 frysta smördegsplattor ,
2 dl strösocker,
SMÖRKRÄM :
100 g mjukt smör ,
eller margarin,
2 dl florsocker ,
1 tsk vaniljsocker ,
1 äggula

SÅ HÄR GÖR DU :
TINA smördegsplattorna  minst 20 minuter .
Strö socker över ett bak- eller smörpapper
och kavla ut en platta i taget till dubbel storlek
på detta . VÄND ibland så att sockret fastnar
på båda sidor .
Ta ut  5 runda  kakor på varje platta, ca 7 cm i diameter .
LÄGG på bak-papper och grädda i 225 grader ca 8 min.
Låt svalna .
RÖR ihop smörkrämen och bred den på hälften av kakorna.
Lägg ihop med resten utan kräm .

LYCKA TILL !

SMÅKAKOR - FÅGELBON 30 ST.


HEJSAN !

Roliga och goda kakor som pressas genom en  PURE'PRESS .
Har Du ingen sådan kan Du rulla bollar och sätta körsbären i
mitten .

HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör/margarin ,
1/2 dl florsocker ,
2 tsk vaniljsocker ,
1 tsk kaffepulver ,
eller kakao,
1 1/4 dl potatismjöl ,
2 dl vetemjöl ,
ca 15 cocktailbär eller
30 nötkärnor .

SÅ HÄR GÖR DU :
ARBETA samman alla ingredienserna utom
bären till en deg .
Låt vila i 10 minuter.
Pressa lite deg i taget genom en PUREPRESS .
Ta med hjälp av en gaffel lagom mycket
till varje kaka och lägg på plåt.
GÖR gärna en prov-kaka .
De ska bli ca 5 cm i diameter .
TOPPA varje kaka med ett halverat cocktailbär
eller en nöt .
GRÄDDA  i 175 grader ca 10 minuter .

LYCKA TILL !

VANILJKAKOR MED MOCKAGLASYR 30 ST.


HEJSAN !

mm...såå goda!
Mockaglasyren ger fin smakbrytning åt kakorna
som riktigt smälter i munnen .

HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl vetemjöl ,
1 dl potatismjöl ,
2 msk florsocker ,
1 msk vaniljsocker ,
150 g kallt smör/margarin,

GLASYR :
1 1/2 dl florsocker ,
1 msk kallt starkt kaffe .

GARNERING :
Malet kaffe eller snabbkaffepulver .

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA  alla torra ingredienser .
Tillsätt kallt smör i klickar och arbeta
snabbt samman till en deg .
Spritsa ut små toppar på plåtar .
Låt dem stå kallt i 30 minuter .
GRÄDDA i 175 grader ca 15 minuter.
Låt svalna något innan de lossas .
RÖR samman en smidig glasyr av florsocker
och  kaffe och klicka den över kakorna .

GARNERA  med lite malet kaffe eller
snabbkaffepulver .

LYCKA TILL !