fredag 7 juli 2017
RISFYLLD SQUASH MED BIFF OCH KRYDDSMÖR. 4 PORT.
HEJSAN !
Grönsaksblandningen består av :
ungefär lika delar bladspenat , hackad röd paprika,
och sockerärter.
Som DU kan fräsa samman .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 Squasher ,
olivolja ,
4 port. ris, valfri sort,
400 g av grönsaksblandningen ,
SERVERING :
4 Biff eller Entrecoteskivor ,
valfritt kryddsmör ,
sallad ,
UGN :225 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
KLYV squasherna på längden .
Gröp ur fruktköttet med en sked så att skalet blir
ca ½ cm tjockt .
Hacka fruktköttet och lägg åt sidan .
PENSLA squashhalvornas insida med olivolja,
salta och peppra .
Lägg sedan på bakpappersklädd plåt och låt dem
steka mitt i ugnen 15 - 20 minuter .
KOKA riset enligt anvisningar på förpackningen.
Stek grönsaksblandningen .
Lägg i squash-hacket och låt det fräsa med på slutet.
Smaka av med salt och peppar .
BLANDA ris och grönsaker .
Fyll squashhalvorna med ris- blandningen .
Håll dem varma på eftervärme i ugnen tills de ska
serveras.
STEK köttet . Salta och strö över nymalen svartpeppar .
SERVERA direkt med squash, kryddsmör och sallad.
HIMLA GOTT !
LYCKA TILL !
MAMMAS FAVORIT . 12 BITAR .
HEJSAN !
SÖT och SAFTIG CITRUS-SYRLIG -
en klassisk AMBROSIAKAKA brukar
alltid vara välkommet vika-sällskap .
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör/margarin,
3 ägg ,
2 ½ dl strösocker ,
2 ½ dl vetemjöl (BERTE QVARN)
1 tsk bakpulver ,
GLASYR :
3 dl florsocker ,
2 msk pressad apelsin ,
50 g syltat apelsinskal ,
UGN : 175 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret och låt det svalna .
Spänn fast ett bakplåtspapper över bottnen i en form
med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter .
Pensla papper och kant med smör och bröa formen .
VISPA ägg och socker vitt och pösigt.
Vänd ner mjöl, bakpulver och smör och rör varsamt
till en jämn smet .
Häll smeten i formen .
Grädda kakan i nedre delen av ugnen tills den är genom-
gräddad och ytan har fått fin färg 30- 40 minuter.
LÅT kakan svalna lite.
Stjälp upp den på galler och låt kallna under bakduk .
Dra av pappret och placera kakan på serveringsfatet,
eller förpacka lufttätt om kakan ska frysas in .
GLASYR :
Blanda florsocker och saft till en slät glasyr .
Bred glasyren på kakan och strö på de syltade apelsin-
skalen .
LÅT GLASYREN STELNA.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)