fredag 7 juli 2017

RISFYLLD SQUASH MED BIFF OCH KRYDDSMÖR. 4 PORT.

 


              HEJSAN !

Grönsaksblandningen  består  av  :
ungefär lika delar  bladspenat , hackad röd paprika,
och sockerärter.
Som DU kan fräsa  samman .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
2 Squasher ,
olivolja ,
4 port. ris, valfri sort,
400 g av grönsaksblandningen ,

SERVERING :
4  Biff eller Entrecoteskivor ,
valfritt  kryddsmör ,
sallad ,

UGN :225 GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
KLYV squasherna på längden .
Gröp ur fruktköttet med en sked så att skalet blir
ca  ½  cm tjockt .
Hacka  fruktköttet  och   lägg  åt sidan .
PENSLA  squashhalvornas  insida  med  olivolja,
salta och peppra .
Lägg sedan på bakpappersklädd  plåt och låt dem
steka  mitt  i  ugnen  15 - 20  minuter .
KOKA  riset  enligt anvisningar på förpackningen.
Stek  grönsaksblandningen  .
Lägg  i  squash-hacket  och låt det fräsa  med  på  slutet.
Smaka av med salt och peppar .
BLANDA  ris  och grönsaker .
Fyll  squashhalvorna  med  ris- blandningen .
Håll dem  varma  på  eftervärme  i  ugnen  tills  de  ska
serveras.
STEK  köttet .  Salta och  strö  över  nymalen  svartpeppar .
SERVERA  direkt  med  squash, kryddsmör  och  sallad.

HIMLA GOTT !
                          LYCKA  TILL !

MAMMAS FAVORIT . 12 BITAR .



               HEJSAN !

SÖT och SAFTIG CITRUS-SYRLIG -
en klassisk  AMBROSIAKAKA  brukar
alltid vara välkommet  vika-sällskap .

HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör/margarin,
3 ägg ,
2 ½ dl strösocker ,
2 ½ dl vetemjöl (BERTE QVARN)
1 tsk bakpulver ,
GLASYR :
3 dl florsocker ,
2 msk pressad apelsin ,
50 g syltat apelsinskal ,
UGN :  175 GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret och låt det svalna .
Spänn fast ett bakplåtspapper över bottnen i en form
med avtagbar  kant,  ca 24 cm i diameter .
Pensla papper och kant med smör och bröa formen .
VISPA ägg och socker vitt och pösigt.
Vänd ner mjöl, bakpulver och smör och rör varsamt
till en jämn smet .
Häll smeten i formen .
Grädda kakan i nedre delen av ugnen tills den är genom-
gräddad och ytan har fått fin färg 30- 40 minuter.
LÅT kakan svalna lite.
Stjälp upp den på galler och låt kallna under bakduk .
Dra av pappret och placera kakan på serveringsfatet,
eller förpacka lufttätt om kakan ska frysas in .
GLASYR :
Blanda florsocker och saft till en slät glasyr .
Bred glasyren på kakan och strö på de syltade apelsin-
skalen .
LÅT GLASYREN STELNA.

LYCKA  TILL !