lördag 3 augusti 2013

HEMGLASS MED BÄR. 4 GLAS.

Som ett trolleri , av frysta, lättsockrade bär och Kesella.

Beräkna 1 paket hallon, jordgubbar eller björnbär ,
225 g ,till 1 Kesella 250 g .
Mixa och fördela i 4 glas.
Tårtpynt , strössel, någon  topping eller rån+
citronmeliss är fint som dekoration

Jättegott också med blåbär eller vinbär
om ni har.
Viktigt är bara att bären är lättsockrade
och tas direkt ur frysen .

LYCKA TILL !

VANILJHJÄRTAN .


Hej igen!
Något gott till kaffet kanske?

DEG :
5 dl vetemjöl
3/4 dl socker
200 g smör
1 äggula
FYLLNING:
2 1/2 dl kaffegrädde
2 äggulor
1 msk socker
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
GARNERING:
florsocker

Så här gör DU:
DEGEN:
Blanda mjöl och socker .
Tillsätt det KALLA smöret i klickar
och hacka samman till en grynig massa,
gärna i matberedaren.
Tillsätt äggula och arbeta snabbt till en deg.
Låt vila kallt i 30 minuter.
FYLLNINGEN:
Blanda alla ingredienserna i en kastrull.
Lät sjuda under omrörning tills krämen
börjar tjockna.
Krämen får INTE koka, då kan den bli seg.
Låt svalna.
Kavla ut degen , ca 3 mm tjockt och klä
väl smorda hjärt-formar.
Klicka i vaniljsmeten och täck med ett lock
av deg.
GRÄDDA : i 200 grader 12-14 minuter eller
tills kakorna fått fin men ljus färg.
Låt svalna något innan de försiktigt lossas från formarna.
Pudra över lite florsocker vid serveringen.

HOPPAS ATT DET SMAKAR!