lördag 9 juni 2018
TIPS !
HEJSAN !
MUSLI ,,,,
Vad sägs om det ?
5 dl Fiberhavregryn ,
1 dl Kokosflingor ,
1 dl Pumpakärnor ,
1 dl Solroskärnor ,
1 msk Kanel ,
2 msk flytande Honung,
*175 grader i 15 minuter .
Blanda ihop allt i en bunke.
Häll över i en bakpappersklädd långpanna .
*Grädda .
TACK !
TIPS !
HEJSAN !
Ät nyttiga mellanmål .
Skiva 1 äpple och bre jordnötssmör
på skivorna .
Ett perfekt mellanmål i sommar .
Både nyttigt och gott .
TACK !
APELSINSAFT , 2 ,5 LITER
HEJSAN !
mmm... så himla gott !
Godare än någon annan dryck .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 kilo Apelsiner ,
15 dl Socker ,
2 msk Citronsyra ,
1 liter Vatten .
SÅ HÄR GÖR DU :
TVÄTTA Apelsinerna väl .
Skala av det yttersta gula på skalet .
LÄGG skalbitarna i en rymlig bunke
och tillsätt Sockret och Citronsyran .
KOKA upp Vattnet och häll det hett
över ingredienserna .
Rör om så att Sockret löser sig .
Låt lagen kallna .
PRESSA saften ur Apelsinerna och rör
ner i den kalla lagen .
SILA saften , häll upp på rena flaskor .
Ställ svalt .
Oöppnad flaska håller ca 2 månader
i kylen .
TREVLIG SOMMAR !
LYCKA TILL !
BROCCOMOLE ...4 PORT.
HEJSAN !
Som en Guacamole fast med Broccoli också !
Himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 Broccoli , ca 300 g
1-2 Vitlöksklyftor ,
1 röd Chili , typ spansk peppar
2 mogna Avokador ,
saft + finrivet skal av 1 Lime ,
1/2 - 1 liten Rödlök ,
Salt och Peppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR Broccolin i mindre bitar .
Koka mjuk men med lite tuggmotstånd
kvar .
Låt rinna av väl och kyl ner .
SKALA och riv Vitlöken .
Mixa ihop grovt med Broccolin med
stavmixer .
Hacka Chilin och vänd ner .
GRÖP ur Avokadon och mosa ihop
med Limesaft och - skal, och blanda
sedan ner Broccolimoset .
SKALA och finhacka Rödlöken och
vänd ner .
Smaka av med Salt och Peppar .
Ät den helst samma dag den görs .
Hoppas det smakar !
LYCKA TILL !
ROSTAD TOMATSALLAD ,...4 - 6 PERS.
HEJSAN !
Det här var mersmak !
Fräscht och gott med rostade tomater
som bakas i ugnen med citroner .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 Citroner ,
1 krm Salt ,
1/2 tsk Strösocker ,
500 g små gula och röda Tomater,
2 - 3 msk Olivolja ,
1 Rödlök ,
1/2 dl grovhackad Persilja , ca 20 g
Salt och Peppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 160 grader .
Halvera Citronerna och skär dem i halvmånar ,
2 - 3 mm tjocka .
Koka upp vatten och sjud dem i ca 2 minuter .
Låt torka och lägg på en bakpappersklädd plåt.
Strö över Salt och Socker .
HALVERA Tomaterna och lägg ut på samma
plåt som Citronerna .
ROSTA i ugnen i ca 20 minuter .
SKALA och skiva Rödlök .
Blanda med rostade Tomater, Citron, Persilja ,
Olivolja, Salt och Peppar ,
LYCKA TILL !
TREVLIG SOMMAR !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)