måndag 22 oktober 2012

SELLERIGRATÄNG MED SVAMP. 4 PORT.

Den här gillar jag!
det är en mättande rotfruktsrätt
som också kan serveras som
tillbehör till korv och kyckling.
Prova!

800g rotselleri
1 burk Campbells tomatsoppa
4 dl gräddmjölk
3 dl riven ost
400g champinjoner
UGN:225grader.

Så här gör DU:
SKÄR rotsellerin i centimeter-
tjocka skivor.
Skala den efter att DU skivat den.
(det är lättare)
Låt skivorna koka i lättsaltat vatten
ca 10 minuter.
LÄGG skivorna  omlott i  en 
smord  eldfast form.
BLANDA tomatsoppan och grädden
(valfri fetthalt)Häll blandningen över
selleriskivorna.
STRÖ över osten och gratinera  i
ugnen  20 minuter.
SKIVA och stek champinjonerna
i matfett.
Salta och peppra.
SERVERA till gratängen.

(Gräddmjölk står det ibland i recepten=
Det vanliga är att man tar hälften grädde
och  hälften mjölk.DU kan också ta Kaffegrädde)

LYCKA TILL!

HÄRLIGA HALLONRUTOR. 35 ST

De här är garanterat svår att motstå.
Prova själv!

5 ägg
4 1/2 dl strösocker
5 3/4 dl vetemjöl
1 1/2tsk bakpulver
rivet skal av en liten citron
500g frysta hallon
250g smör(kallt)
1 msk strösocker
UGN:175 grader.

Så här gör DU:
VISPA ägg och socker vitt och poröst.
Sikta ner mjöl och bakpulver i smeten,
tillsätt rivet citronskal  och blanda om försiktigt.
BRED ut smeten  i en stor smord och mjölad
långpanna,ca 30x40cm.
FÖRDELA de frysta hallonen ovanpå.
HYVLA över tunna skivor kallt smör
med en osthyvel.
GRÄDDA mitt i ugnen ca 35 min.
Låt kakan svalna något innan den
skärs i rutor.
DU kan gärna, gärna ha vaniljssås till.
mmm.... smarrigt.

LYCKA TILL!

Å, snart är det FARS-DAG.