Den här gillar jag!
det är en mättande rotfruktsrätt
som också kan serveras som
tillbehör till korv och kyckling.
Prova!
800g rotselleri
1 burk Campbells tomatsoppa
4 dl gräddmjölk
3 dl riven ost
400g champinjoner
UGN:225grader.
Så här gör DU:
SKÄR rotsellerin i centimeter-
tjocka skivor.
Skala den efter att DU skivat den.
(det är lättare)
Låt skivorna koka i lättsaltat vatten
ca 10 minuter.
LÄGG skivorna omlott i en
smord eldfast form.
BLANDA tomatsoppan och grädden
(valfri fetthalt)Häll blandningen över
selleriskivorna.
STRÖ över osten och gratinera i
ugnen 20 minuter.
SKIVA och stek champinjonerna
i matfett.
Salta och peppra.
SERVERA till gratängen.
(Gräddmjölk står det ibland i recepten=
Det vanliga är att man tar hälften grädde
och hälften mjölk.DU kan också ta Kaffegrädde)
LYCKA TILL!
måndag 22 oktober 2012
HÄRLIGA HALLONRUTOR. 35 ST
De här är garanterat svår att motstå.
Prova själv!
5 ägg
4 1/2 dl strösocker
5 3/4 dl vetemjöl
1 1/2tsk bakpulver
rivet skal av en liten citron
500g frysta hallon
250g smör(kallt)
1 msk strösocker
UGN:175 grader.
Så här gör DU:
VISPA ägg och socker vitt och poröst.
Sikta ner mjöl och bakpulver i smeten,
tillsätt rivet citronskal och blanda om försiktigt.
BRED ut smeten i en stor smord och mjölad
långpanna,ca 30x40cm.
FÖRDELA de frysta hallonen ovanpå.
HYVLA över tunna skivor kallt smör
med en osthyvel.
GRÄDDA mitt i ugnen ca 35 min.
Låt kakan svalna något innan den
skärs i rutor.
DU kan gärna, gärna ha vaniljssås till.
mmm.... smarrigt.
LYCKA TILL!
Å, snart är det FARS-DAG.
Prova själv!
5 ägg
4 1/2 dl strösocker
5 3/4 dl vetemjöl
1 1/2tsk bakpulver
rivet skal av en liten citron
500g frysta hallon
250g smör(kallt)
1 msk strösocker
UGN:175 grader.
Så här gör DU:
VISPA ägg och socker vitt och poröst.
Sikta ner mjöl och bakpulver i smeten,
tillsätt rivet citronskal och blanda om försiktigt.
BRED ut smeten i en stor smord och mjölad
långpanna,ca 30x40cm.
FÖRDELA de frysta hallonen ovanpå.
HYVLA över tunna skivor kallt smör
med en osthyvel.
GRÄDDA mitt i ugnen ca 35 min.
Låt kakan svalna något innan den
skärs i rutor.
DU kan gärna, gärna ha vaniljssås till.
mmm.... smarrigt.
LYCKA TILL!
Å, snart är det FARS-DAG.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)